kke201

Εκστρατεία ΚΚΕ για το ασφαλιστικό

18 Φεβρουαρίου 201016:39

 kke201Το ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του λαού για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής θύελλας .

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό μπροστά στον πόλεμο που κήρυξε στο λαό η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο οποίος, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή του. Επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του και ξεκινά μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των εργαζομένων, των γυναικών, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου.

Επιδίωξη είναι να μάθει ο λαός την αλήθεια για τις πραγματικές αιτίες της αντιλαϊκής θύελλας, που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Να καταδείξει τους τόνους ψέματος, που λέγονται από τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και τους άλλους μηχανισμούς του συστήματος, για να τον εξαπατήσουν και να τον φοβίσουν.

Να συμβάλει καθοριστικά στον πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα αναγκάσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για να εμποδίσει και να χαλάσει ο λαός τα γενικότερα σχέδιά τους.

Για την επιτυχία αυτής της μάχης, το ΚΚΕ καλεί να συμμετέχουν οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος, να συστρατευθεί κάθε άνθρωπος με ριζοσπαστική συνείδηση που ενδιαφέρεται και ανησυχεί για τη μοίρα του λαού μας, της χώρας μας.

Το σχέδιο για το βομβαρδισμό των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων από «στεριά, θάλασσα και αέρα», που έχει στο επίκεντρο το ολοκληρωτικό γκρέμισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, το είχαν έτοιμο από καιρό. Το ΚΚΕ το έχει καταγγείλει πολύ καιρό πριν από τις εκλογές. Η επιδίωξη της κυβέρνησης, της ΕΕ, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων, δεν είναι μόνο να πληρώσει ο λαός την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται, αλλά και να υποστεί ατελείωτες θυσίες, άμεσες και μελλοντικές. Με την αφαίρεση όσων κατακτήσεων απέμειναν προστατεύουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και διασφαλίζουν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά της. Για την κερδοφορία του κεφαλαίου επιβάλλουν στα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησε αυτή η πολιτική όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η Κοινωνική Ασφάλιση πάντα ήταν στο στόχαστρο του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης επιτίθενται, στη λογική της μείωσης του κόστους εργασίας, με μεγαλύτερη σφοδρότητα, γιατί θεωρούν ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα θα γίνουν αποδεκτά από τους εργαζόμενους, λόγω ανεργίας και αβεβαιότητας για το αύριο. Οι σαρωτικές αλλαγές θα εφαρμοστούν με την ίδια ένταση και στη φάση ανάκαμψης της οικονομίας.

Είναι ψέμα ότι αυτή η άκρως επιθετική αντιλαϊκή πολιτική επιβλήθηκε στην κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς αυτή να θέλει. Την είχαν συναποφασίσει και τώρα στηρίζονται και αλληλοβοηθιούνται. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πορεύεται με κριτήριο τα στρατηγικά συμφέροντα και τις επιλογές της ελληνικής πλουτοκρατίας, που βρίσκονται σε κοινή κατεύθυνση με αυτά του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Για την ελληνική πλουτοκρατία και τα κόμματά της, η λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί τη μεγάλη τους συμμαχία, είναι το στήριγμα, ο καθοδηγητής για τη συμμετοχή της στη λεηλασία των λαών.

Ηδη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, εκτός από το γκρέμισμα του Ασφαλιστικού, στην κατάργηση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα, στη νέα αύξηση του ΦΠΑ, στην κατάργηση κάθε περιορισμού στις απολύσεις και στις αποζημιώσεις, στο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα κύματα των αντεργατικών μέτρων δε θα σταματήσουν. Θα διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς έλεος, αν δεν υψωθεί έγκαιρα ένα ισχυρό λαϊκό τείχος αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και αντεπίθεσης.

Ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι να πουν ένα ασυμβίβαστο ΟΧΙ στη συναίνεση και στην υποταγή. Να απαντήσουν αποφασιστικά: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, για τα κέρδη της, για την ανταγωνιστικότητά της. Πάνω απ’ όλα είναι η υπεράσπιση, η διεκδίκηση και κατάκτηση των δικαιωμάτων των σημερινών, αλλά και αυριανών γενιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με ουσιαστικά δικαιώματα, για αξιοπρεπή ζωή και ελευθερία.

Οι αξιώσεις του κεφαλαίου δεν αποτελούν εθνικό στόχο, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αποτελούν έκφραση του ταξικού του συμφέροντος. Στην ταξική κοινωνία τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα ταυτίζονται με το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Τα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν για την Κοινωνική Ασφάλιση, αν και προετοιμάστηκαν από τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα – Ρέππα – Πετραλιά, συνιστούν σαρωτικές αλλαγές εκ βάθρων σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Είναι μέτρα που ισοπεδώνουν όλες τις ασφαλιστικές κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών. Συγκεκριμένα:

1) Καταργείται η κατώτατη σύνταξη, των 486 ευρώ για το ΙΚΑ και μέχρι 900 ευρώ, ανάλογα με το Ταμείο. Στη θέση της, η κυβέρνηση καθιερώνει τη λεγόμενη βασική σύνταξη για όλους, που θα είναι στο ύψος ενός προνοιακού βοηθήματος. Ακόμα και αυτή όμως η σύνταξη θα εξαρτάται από το ύψος των εισφορών όλων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία, την κρατική χρηματοδότηση και το σύνολο των δικαιούχων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μειώσει γρήγορα το ύψος ακόμα και αυτής της χαμηλής βασικής σύνταξης.

Η σύνταξη από κει και πέρα σε όσους συγκεντρώνουν από 4.500 ένσημα και πάνω θα είναι «ανταποδοτική». Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της θα υπολογίζεται με βάση τις εισφορές όλου του εργάσιμου βίου και όχι με βάση την καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας. Θα υπάρξει μείωση των συντάξεων που θα κυμαίνεται από 35% έως και 40%. Αυτό έχει αποδείξει και η πείρα διεθνώς (π.χ. Σουηδία). Αρα, θα υπάρξει γενικευμένη δραστική σύγκλιση των συντάξεων προς τα κάτω. Παράλληλα, για ένα υποφερτό επίπεδο σύνταξης θα απαιτούνται υπέρογκες εισφορές. Αυτό συνδέεται και με την de facto κατάργηση της 35ετίας και 37ετίας. Αυτοί οι στόχοι κρύβονται πίσω από τις παραπλανητικές φράσεις περί αδικιών ανάμεσα στους ασφαλισμένους.

2) Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της μέσης ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη μέχρι το 2015.

Πρώτον, με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης. Οι πολύ χαμηλές συντάξεις θα αναγκάζουν την πλειοψηφία των συνταξιούχων να εργάζονται μέχρι τα βαθιά γεράματα, είτε για να συμπληρωθεί το εισόδημα, είτε για να αυξηθεί η σύνταξη.

Δεύτερον, η αύξηση των ορίων ηλικίας θα επιτευχθεί με τη γενίκευση της ποινής, που θα μειώνει κατά 6% το χρόνο τη σύνταξη όσων συνταξιοδοτούνται πριν από τη συμπλήρωση του γενικού ορίου.

Με τις προωθούμενες αλλαγές, επιδιώκεται η σταδιακή απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και στον κλάδο Σύνταξης και στον κλάδο Υγείας. Στοχεύουν να αναχθεί η Ασφάλιση σε αποκλειστικά ατομική υπόθεση.

Τρίτον, με την εξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, καθώς και με τη δραστική μείωση των παροχών, όσων επαγγελμάτων παραμένουν στη λίστα. Ο αποχαρακτηρισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων θα οδηγήσει σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης τουλάχιστον κατά 5 – 7 χρόνια, για δεκάδες επαγγέλματα. Αυτό καταδεικνύει ότι τίποτα δε θα μείνει όρθιο και ότι η επίθεση είναι γενικευμένη.

Τέταρτον, με την καρατόμηση των αναπηρικών συντάξεων, που κρύβεται πίσω από τις διακηρύξεις για ένταξη των αναπήρων «στην αγορά εργασίας». Αυτό υπηρετεί η «αυστηροποίηση των κανόνων απονομής αναπηρικών συντάξεων». Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων θα στερηθούν ακόμα και το επίδομα πτωχοκομείου, που είναι το ύψος μιας αναπηρικής σύνταξης. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα καταδικαστούν στην ανέχεια, αφού η αναπηρία τους θα είναι απαγορευτική για να βρουν έστω και ένα μεροκάματο.

Ολα αυτά συντελούνται σε μια περίοδο, που σχεδόν κάθε τρεις μέρες χάνει τη ζωή του ένας εργάτης κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που σακατεύονται στους χώρους δουλειάς. Εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι σε χημικές ουσίες και ακτινοβολίες που έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία τους. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που, λόγω της δραματικής υποβάθμισης της ζωής τους, είναι εκτεθειμένοι σε πολυάριθμους κινδύνους (σεισμοί, πλημμύρες, ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, ανεπαρκής έως ανύπαρκτη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες Υγείας).

Πέμπτον, με την κατάργηση όσων έχουν απομείνει από τα λεγόμενα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 5 μέχρι και 17 έτη σε πάνω από 140.000 γυναίκες.

Η κυβέρνηση είναι συνεπέστατη στις προεκλογικές της διακηρύξεις. Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του διατυπώνει καθαρά τη θέση για την «ενεργό γήρανση», την «παράταση του εργάσιμου βίου». Εχει υπερψηφίσει και συνδιαμορφώσει όλες τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Σήμερα, την εκβιαστική άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης τη βαφτίζει «εθελοντική παραμονή στην εργασία, ισότητα των δύο φύλων, άρση αδικιών μεταξύ ασφαλισμένων και εξορθολογισμό εξόδων».

3) Η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις για τη διαδοχική Ασφάλιση, με στόχο να προσαρμοστούν οι ασφαλιστικοί φορείς στην άνοδο της «κινητικότητας της εργασίας». Οι ρυθμίσεις αυτές συναρτώνται με την επέκταση της εργασιακής περιπλάνησης, με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που σημαίνει επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας.

Το βέβαιο είναι ότι η ληστεία σε βάρος των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί, αφού, με βάση δικούς τους υπολογισμούς, οι συντάξεις από τη διαδοχική Ασφάλιση θα είναι μειωμένες περίπου 30%.

4) Η κυβέρνηση, βασιζόμενη στους νόμους Ρέππα και Πετραλιά, προωθεί «ενοποιήσεις» Ταμείων και την «αναζήτηση βιώσιμων σχημάτων για την επικουρική Ασφάλιση». Στοχεύει στα εξής:

Με τις ενοποιήσεις Ταμείων, μέσω συμψηφισμού ελλειμμάτων διαφορετικών Ταμείων, θα επέλθει συρρίκνωση των δικαιωμάτων του συνόλου των ασφαλισμένων και στη σύνταξη και στις παροχές Υγείας.

Με τα λεγόμενα «βιώσιμα σχήματα» επιδιώκεται η μετεξέλιξη των Ταμείων σε Επαγγελματικά, ώστε το κράτος να απαλλαγεί μια για πάντα από οποιεσδήποτε εγγυήσεις για την απόδοση συντάξεων και να παραδοθεί τμήμα των εισφορών των εργαζομένων στα αρπακτικά του κεφαλαίου, με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο.

5) Οι «δομικές αλλαγές», που επισπεύδει η κυβέρνηση, επεκτείνουν τη λεηλασία των αποθεματικών. Αίρουν και τους ελάχιστους περιορισμούς, που υπήρχαν για το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο. Εκθέτουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τις εισφορές των εργαζομένων. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο το ΙΚΑ έχασε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια περίοδο που τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αυξήθηκαν αλματωδώς, καταδεικνύοντας ποιος χάνει και ποιος κερδίζει.

Τα αποθεματικά των Ταμείων από το 1950 έχουν καταληστευτεί από το μεγάλο κεφάλαιο με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Υπολογίζεται ότι έχουν κλαπεί πάνω από 50 δισ. ευρώ.

Μόνο από το άθλιο καθεστώς των Stage έχουν χαθεί πάνω από 1,1 δισ. ευρώ. Οι άμεσες οφειλές κράτους και εργοδοτών ανέρχονται σε τουλάχιστον 14 δισ. ευρώ. Η ετήσια εισφοροδιαφυγή ανέρχεται σε περίπου 9 δισ. ευρώ. Παραδείγματα και στοιχεία υπάρχουν πολλά, για να αποδείξουμε ότι χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν. Αποκαλύπτεται ποιος ευθύνεται για τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων: Το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

6) Οι ρυθμίσεις «για την πάγια ρύθμιση χρεών» καθιερώνουν και νομιμοποιούν το χάρισμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματίες που εισφοροδιαφεύγουν, στερώντας από τα Ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ που τα φορτώνονται εν συνεχεία οι εργαζόμενοι στις πλάτες τους.

7) Το ενιαίο και καθολικό Σύστημα Υγείας, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, σημαίνει τον περιορισμό της κρατικής συμμετοχής στις δαπάνες Υγείας σε ένα ελάχιστο, υποβαθμισμένο επίπεδο για όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς γίνεται και με τη βασική – προνοιακή σύνταξη. Αυτό υπηρετεί ο διαχωρισμός του κλάδου Υγείας από το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Πρόκειται για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων, στις υγειονομικές υπηρεσίες των οποίων οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση πληρώνοντας επιπλέον εισφορές στα Επαγγελματικά Ταμεία, στις επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης και με ζεστό χρήμα.

Το σημερινό αυξημένο κόστος και η ποιοτική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, που επικαλείται η κυβέρνηση, οφείλονται στην επιχειρηματική δράση, στη διαπλοκή του κεφαλαίου με το δημόσιο σύστημα Υγείας, στο φάρμακο, στον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, στην εξασφάλιση πελατείας από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία στους επιχειρηματίες της Υγείας.

Η δομική αλλαγή του συστήματος, που προωθεί η κυβέρνηση, θα διευρύνει τις ταξικές ανισότητες. Θα χτυπηθούν ιδιαίτερα οι εργατοϋπάλληλοι και τα φτωχά, λαϊκά στρώματα.

Μέσα σ’ αυτό το διαμορφωμένο τοπίο προωθούν την ένταξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή «φορέων κοινωνικής οικονομίας» για παροχές στους εξαθλιωμένους παντελώς υποβαθμισμένων υπηρεσιών, ίσα ίσα για να γλιτώνουν από το θάνατο.

Η πρόσφατη πρόταση νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή για το Ασφαλιστικό που καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. ενδεικτικά περιέχει:

Δημόσιο, υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους.

Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Γενικά όρια συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα κατά 5 έτη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες.

Δημόσιο, δωρεάν, αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύστημα Υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία και την Πρόνοια. Κατάργηση των προϋποθέσεων για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Πέρα από τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού στηρίζουν το ευρωενωσιακό οικοδόμημα, το οποίο προώθησε όλα αυτά τα χρόνια πολιτικές που έπληξαν τα θεμέλια του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Η αντιασφαλιστική επίθεση κυβερνήσεων – κεφαλαίου είναι ανελέητη και διαρκής. Την τελευταία εικοσαετία με τους νόμους Σιούφα – Ρέππα – Πετραλιά, αύξησαν το όριο συνταξιοδότησης από 2 μέχρι 17 έτη ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές, ενώ οι συντάξεις μειώθηκαν από 5% – 20%. Οι ιατροφαρμακευτικές παροχές, μέσω της λίστας φαρμάκων, περικόπηκαν, ενώ προληπτικές εξετάσεις που παλαιότερα ήταν δωρεάν, ψαλιδίστηκαν. Ο νόμος Πετραλιά, με τις προϋποθέσεις που έθεσε για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πρόσθεσε νέες δυσκολίες σε εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι κανένας εργαζόμενος δε θα βγει αλώβητος από αυτήν την επίθεση. Θύμα θα είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι και οι γυναίκες. Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες της νέας επίθεσης στους ανέργους, στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, σε αυτούς που εξασφαλίζουν λίγα ένσημα κάθε χρόνο.

Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δε θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι πέρα για πέρα ψευδείς, όπως συνέβαινε πάντα στο παρελθόν. Στόχος τους είναι να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, σε εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ούτε οι συνταξιούχοι θα μείνουν στο απυρόβλητο. Η γήρανση, σύμφωνα με τους «ειδικούς» του υπουργείου, είναι «κόστος», αφού η επίκληση των ελλειμμάτων είναι η μόνιμη επωδός για τη χορήγηση των συντάξεων πείνας.

Να γίνει καθολικό αίτημα η απόσυρση άμεσα των σχεδίων της κυβέρνησης και να δυναμώσει η πάλη για ένα σύγχρονο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Πρέπει τώρα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μαζικό κίνημα που θα την επιβάλει, στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και των οικονομικών της στηριγμάτων. Αγώνας που πρέπει να συνδεθεί με το ώριμο και επιτακτικό αίτημα για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Επιβεβαιώθηκε ότι είναι δύο οι δρόμοι ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας: `Η με τα μονοπώλια ή με το λαό.

Η εργατική τάξη, σε συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους επιβάλλεται να σχηματίσουν ένα αρραγές μέτωπο με όρους ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Να εγκαταλείψουν τα κόμματα του κεφαλαίου, να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ.

Η εργατική τάξη της χώρας επιβάλλεται να καταδικάσει τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που στήριξαν όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, με αιχμή το νόμο Ρέππα, ενώ, μπροστά στη συθέμελη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, χαρακτήρισαν τα νέα μέτρα ασαφή! Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί τώρα υπέρ του ταξικού εργατικού – λαϊκού κινήματος ο συσχετισμός των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr