Μειωμένη η κίνηση στην Ξάνθη τις Αποκριές.

16 Φεβρουαρίου 201017:51

karnavali_2010_3Αισθητά μειωμένη ήταν σύμφωνα με τους επαγγελματίες η κίνηση στην Ξάνθη κατά τις ημέρες του 45ου Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Τόσο από άποψη αριθμού επισκεπτών, όσο και από άποχη κίνησης που παρατηρήθηκε στα καταστήματα της περιοχης, πιστοποιείται μια κάμψη σε συνέχεια της πτωτικής τάσης που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το Πρόεδρο της ΟΕΒΕΞ Σωτήρη Τσιακίρογλου η κάμψη αυτή έχεις τις αιτίες της τόσο την κακή οικονομική συγκυρία, όσο και στον κακό καιρό που έκανε πιο απρόθυμους του πιθανούς επισκέπτες της πόλης, μειώνοντας τον αριθμό των επισκεπτών που βρίσκονται στην Ξάνθη αυθημερόν από τους γύρω νομούς, ή σε τριήμερο από την υπόλοιπη χώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν κατάμεστα τα μπαρ της πόλης με την κίνηση να περιορίζεται στο διήμερο Σαββάτου και Κυριακής. Από άποψη επαγγελματισμού ο Σωτήρης Τσιακίρογλου σημειώνει ότι η γενική εικόνα ήταν καλή και οι περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς περιορίστηκαν στον κλάδο των καφέ-μπαρ περισσότερο, και λίγοτερα στον κλάδο της εστίασης.

Γενικότερα για τη διοργάνωση επεσήμανε ότι κρίνεται αρκετά θετικά και με ποιοτικό περιεχόμενο στις παραστάσεις, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μεγάλο χώρου –μεγάρου όπως είπε- που θα αντικαταστήσει το δημοτικό αμφιθέατρο. Τέλος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι εκδηλώσεις μέσα στο κέντρο της πόλης σημειώνοντας ότι «αναζητούμε τον εμπνευστή αυτής της υποβάθμισης»

Υπάρχουν βέβαια και διαφορετικές προσεγγίσεις πολιτών αλλά και επιχειρηματιών που θεωρούν ότι υπάρχουν άσχημες αλλά και εναρμονισμένες πρακτικές ομάδων επιχειρηματιών που αποτελούν καθεστώς στην πόλη, τις ημέρες της αποκριάς και δυσφημούν το θεσμό.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr