evros_potamos_2

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Έβρος

15 Φεβρουαρίου 201007:50

evros_potamos_2Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Έβρου, με απόφαση του νομάρχη Νίκου Ζαμπουνίδη, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα.

«Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο κόκκινο, αλλά κινδυνεύουμε να φτάσουμε», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, η οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει όλες τις υπηρεσίες της, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση η οποία κατά τόπους έχει ως εξής:

• Πύθιο: 6,30 μέτρα (κατάσταση συναγερμού)
• Κόμαρα: 3,95 μέτρα
• Ορμένιο: 5,68 μέτρα (κατάσταση συναγερμού)
• Κήποι: 5,00 μέτρα (κατάσταση συναγερμού)
• Πέταλο: 6,95 μέτρα (κατάσταση συναγερμού)
• Ερυθροπόταμος: 6,46 (κατάσταση συναγερμού)

Παράλληλα:
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων του οδικού δικτύου της νότιας πλευράς του Δ.Δ Διδ/χου, καθώς και της κυκλοφορίας στη γέφυρα των νεκροταφείων από υπερχείλιση του ποταμού Ερυθροποτάμου.
– Συνεχίζεται η διακοπή συγκοινωνίας του ΟΣΕ μεταξύ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΔΙΚΑΙΩΝ από τις 14.00 Ω/13-02-2010 από υπερκάλυψη της γραμμής με νερά σε πολλά σημεία.
– Συνεχίζεται η Διακοπή της κυκλοφορίας από 15.15Ω του διαδημοτικού δικτύου ΠΥΡΓΟΥ – ΛΑΓΟΥ λόγω καθίζησης
– Υποχώρησε το ανάχωμα στο ΑΜΟΡΙΟ στις 03.00/14-02-2010 με αποτέλεσμα να πλημυρίζουν 13.000 στρ. αγροτικής έκτασης

Οι αρχές αποφάσισαν την ενίσχυση των αναχωμάτων στα Λάβαρα και στον οικισμό Πραγγίου, που κινδυνεύει να πλημμυρίσει, μετά από θραύση γειτονικού αναχώματος, στην περιοχή Ισαακίου Διδυμοτείχου. Επίσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι γέφυρες, απ’ όπου περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr