Έτοιμοι όλοι για τη μεγάλη Παρέλαση.

13 Φεβρουαρίου 201021:55

karnavali_parelasi_paliaΈτοιμοι για μια ακόμη κορύφωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού είναι όλοι στην πόλη της Ξάνθης: διοργανωτές, συμμετέχοντες και επισκέπτες που αναμένεται να κατακλύσουν για άλλη μια χρονιά την πόλη, έστω και αν η φετινή συγκυρία δεν ευνόησε το θεσμό.

 Παρόλ αυτά, 32 πληρώματα τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά – παρά την πρώτη στην ιστορία  αποχώρηση συλλόγου που υπήρξε από τους «Φίλους»- καθώς και οι περίπου 13.500 καρναβαλιστές που παρελαύνουν αναμένεται να συνθέσουν για άλλη μια χρονιά την εικόνα που έχει καθιερώσει το θεσμό στην Ελλάδα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τη μεγάλη παρέλαση του ξανθιώτικου καρναβαλιού.

 Η 45η περίοδος των ΘΛΕ ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες έχοντας διανύσει μια από τις πιο περιεκτικές χρονιές στο επίπεδο των εκδηλώσεων που συνέθεσαν το πρόγραμμα, κύρια των παραστάσεων που δόθηκαν. Παρά τα προβλήματα με τη φιλοξενία και τη συμπεριφορά απέναντι στους επισκέπτες που έχουν επισημανθεί, το ξανθιώτικο καρναβάλι του 2010 θα επιχειρήσει στο κλείσιμό του να δώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα διεξαχθεί , σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, χωρίς βροχή, η οποία είναι πιθανό να υπάρξει μόνο ίσως μετά τις 6-7 το βράδυ. Την παρέλαση ακολουθεί το γνωστό ξέφρενο πάρτυ που έχει ξεκινήσει ήδη από το βράδυ της Παρασκευής στα γνωστά σημεία. Το κάψιμο του τζάρου και το σόου πυροτεχνημάτων, θα σημάνει το τέλος μιας ακόμη περιόδου των Θ.Λ.Ε. και ενός ακόμη ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Για όσους γνωρίζουν, μια από τις σημαντικότερες στιγμές, που διαφεύγουν της μεγάλης δημοσιότητας, είναι η αναμονή πριν την παρέλαση, στην αφετηρία κάθε πληρώματος. Για να το διαπιστώσει όμως κανείς θα πρέπει, έστω και μία φορά, να έχει πάρει μέρος στην παρέλαση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, από την άλλη, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν και να προετοιμαστούν έγκαιρα λόγω του ξενυχτιού που έχει προηγηθεί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr