larisa_skoda

Σε περιπέτειες μετά την ήττα. Ακατάλληλο το γήπεδο, έβλαψε την Ξάνθη.

13 Φεβρουαρίου 201016:56

larisa_skodaΣτην τελευταία φάση του αγώνα με τον Άρη φαίνεται ότι έμειναν οι παίκτες της Skoda Ξάνθη, οι οποίοι μετά την ατυχία στον αγώνα Κυπέλλου έδειξαν σημάδια κόπωσης και ηττήθηκαν από τη Λάρισα εντός έδρας.

Ό κακός αγωνιστικός χώρος επέδρασε εις βάρος της ομάδας που δεν κατάφερε να αναπτυχθεί όπως συνηθίζει στα τελευταία ματς αλλά μπήκε με στόχο να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς και έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ο Σουάνης είχε τετ α τετ στο 8 άουτ, ο Μπούγκα κεφαλιά στο 23,ο Βάλλας σουτ και κεφαλιά στο 37. Τελικά η ομάδα δέχθηκε το γκολ λίγο πριν το ημίχρονο με σουτ από κοντά του τσέχου -κορυφαίου του γηπέδου- Μπλάζεκ που δεν κατάφερε να συγκρατήσει ο Γκσπούρνιγκ.Ήταν η μοναδική ευκαιρία της Λάρισας στο ματς.

Το χρονικό σημείο ήταν κρίσιμο καθώς η Skoda Ξάνθη εμφανίστηκε κουρασμένη στην επανάληψη ενώ το γήπεδο βόλευε τους φιλοξενούμενους που επεδίωκαν παθητικό ρόλο. Η ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει με εξαίρεση δύο φάσεις με τον Έλιγκτον στο 53 και το 72 ενώ διαμαρτύρεται για την απόφαση του Σπάθα να μην δείξει κόκκινη στο Σκάτσελ στο 69 για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στο Φλίσκα, δείχνοντας απλώς κίτρινη.

Η διεξαγωγή του αγώνα φαινόταν δύσκολη λίγο πριν το ξεκίνημα καθώς οι βροχές των προηγούμενων ημερών και η καταπόνηση από το ματς της Τετάρτης είχαν φέρει το τερέν σε χειρότερη κατάσταση, ενώ πιθανή αναβολή δεν θα μετέθετε τον αγώνα για την Κυριακή αφού, όπως είναι φυσικό, η Αστυνομική Διεύθυνση δεν μπορεί να διαθέσει προσωπικό. Τελικά η διεξαγωγή του αγώνα σε ένα ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, ανεξαρτήτως ποιανού απόφαση ήταν,  έβλαψε τη Skoda Ξάνθη. Σίγουρα πάντως τόσο η Λάρισα όσο και ο Άρης επιθυμούσαν διακαώς να διεξαχθεί ο αγώνας σε ένα τέτοιο γήπεδο και ευνοήθηκαν αφάνταστα και οι δύο σε βάρος της Ξάνθης.

Με την ήττα αυτή η ομάδα μπαίνει και πάλι σε περιπέτειες όσον αφορά στην παραμονή και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στη συνέχεια. Μετά τα δύο κουραστικά παιχνίδια στο κακό τερέν των Πηγαδίων  -που βλάπτει για άλλη μια χρονιά το παιχνίδι της ομάδας- ακολουθεί ο αγώνας της χρονιάς στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έτσι σε λίγες μέρες ήρθε η ανατροπή όσων σχεδίαζε η ομάδα για τη συνέχεια της χρονιάς.

Σε ένα παιχνίδι που έγινε παρουσία λίγων φιλάθλων η ομάδα έχασε τρεις πολύτιμους βαθμούς από τη Λάρισα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί πριν βρεθεί για τα καλά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλα αυτά η ομάδα θα προσπαθήσει να ξεχάσει για λίγες μέρες το πρωτάθλημα και να αφοσιωθεί στο Κύπελλο, το οποίο μέσα από τρεις αναμετρήσεις μπορεί να δώσει στην ομάδα, την έξοδο στην Ευρώπη και μια πολυπόθητη συμμετοχή στην τελικό.

 Skoda Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Μπούγκα (46′ Στρμπα), Σουάνης (61′ Σουάνης), Πόι, Μπούγκα, Έλινγκτον.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βελάσκο, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Μελίσσης, Φλάβιο, Σκάτσελ, Ραντοσάβλιεβιτς, Ρομέου (81′ Κυριακίδης), Μπλάζεκ (88′ Ζέσους), Κουζέν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr