Με παρέμβαση Ξυνίδη, λύθηκε το ζήτημα με τα τζιπ της παρέλασης

13 Φεβρουαρίου 201015:47

karnavali_parelasi_paliaH παρέμβαση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, φαίνεται ότι ήταν αυτή που έλυσε το ζήτημα που πήγε να δημιουργηθεί με τα τζιπ του Τέταρτους Σώματος Στρατού που διατίθενται τις τελευταίες δεκαετίες για να ρυμουλκούν τα άρματα της παρέλασης του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

Στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών των Ενόπλων το Δ’ Σώμα Στρατού εξέφρασε τις τελευταίες μέρες, την άρνησή του να διαθέσει τα οχήματα, όπως συνήθως, προκαλώντας ένα πυρετό ενεργειών και συζητήσεων προκειμένου το ζήτημα να λυθεί. Εμπόδιο σε αυτή την κατάσταση υπήρξε η εκπεφρασμένη άποψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου γύρω από τον περιορισμό των εξόδων για παρόμοιες τελετές.

Τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή το ζήτημα λύθηκε με την παρέμβαση Ξυνίδη, -όπως συζητείται- ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης, σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αλλά επεσήμανε ότι η άρνηση αυτή ήρθε την τελευταία στιγμή και η Επιχείρηση δεν είχε το περιθώριο να αντιμετωπίσει με κάποιο τρόπο το πρόβλημα με τα οχήματα της παρέλασης.

Παράλληλα, σε σχέση με το δημοσίευμα του XanthiPress.gr γύρω από το σχεδιασμό της νέας πλατείας  σημείωσε ότι αυτός δεν επηρεάζει την πορεία της παρέλασης καθώς διατηρείται το πλάτος των 6 μέτρων που υπάρχει κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου αλλά απλώς περιορίζει την ευρεία ανάπτυξη των πληρωμάτων που γινόταν κατά την έλευσή του στην πλατεία. Κατέληξε πάντως, ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr