xanthi_xioni_40_ekklision

Προβλήματα από τη νεροποντή της Πέμπτης

13 Φεβρουαρίου 201008:56

xanthi_xioni_40_ekklisionΑρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή που έπληξε την περιοχή της Ξάνθης τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από την παρατεταμένη και με μεγάλη ένταση βροχόπτωση σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία της ορεινής περιοχής.

Εντονότερο ήταν το πρόβλημα στην περιοχή των μοναστηριών, όπου και έκλεισε τελικά ο δρόμος καθώς εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων. Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ξάνθη εργάζονται από το πρωί της Πέμπτης για να αποκαταστήσουν της ζημιές και να διανοίξουν τα 4,5 χιλιόμετρα δρόμου από την περιοχή της οδού Έβρου και το Σαμακώβ και μέχρι την Αρχαγγελιώτισσα και την Καλαμού.

 Όπως μετέδωσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, προβλήματα δημιουργήθηκαν και από την κατάρρευση τοίχων στις περιοχή της Μορσίνης και της Καλλιθέας,  στην περιοχή των Κιμμερίων υπήρξε αποκατάσταση του χειμμάρου  από συνεργεία του Δήμου Ξάνθης, ενώ παρόμοια προβλήματα υπήρξαν στο δρόμο της ΔΕΥΑΞ . Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Κωνσταντινίδης τοποθετήθηκαν κώνοι στην παλιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, στο ύψος της ΣΕΚΑΠ για την ασφάλεια των διερχομένων.

Υπήρξαν σπίτια στην πόλη και την περίμετρο που αντιμετώπισαν προβλήματα με πλημμύρες και για το λόγο αυτό υπήρξαν και κλήσεις προς την Πυροσβεστική για την άντληση υδάτων από υπόγεια. Τέλος, στην περιοχή του Λυκοδρομίου ο δρόμος παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα και ο Δήμος αφού τοποθέτησε κορίνες, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα εργαστεί για την αποκατάσταση του ρήγματος που έχει προκληθεί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr