Φυσικό αέριο στο σπίτι

17 Φεβρουαρίου 201022:00

gas-homeΠολλά νοικοκυριά έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη χρήση του φυσικού αέριου για τη θέρμανση και τον κλιματισμού των σπιτιών και το καθημερινό μαγείρεμα.

Τα θετικά χαρακτηριστικά της χρήσης του φυσικού αέριου συνοδεύονται, ωστόσο, από μια γενικότερη καχυποψία ως προς την ασφαλή χρήση του και την επικινδυνότητα μιας ενδεχόμενης διαρροής μέσα σε ένα σπίτι.

Συνήθως, οι εταιρίες παροχής φυσικού αέριου προσθέτουν στο αέριο μια άσχημη μυρωδιά, που θυμίζει αυτή του κλούβιου αυγού, για να προειδοποιούνται οι χρήστες στην περίπτωση διαρροής.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί σε περίπτωση διαρροής είναι η άμεση παύση οποιασδήποτε δραστηριότητας, η απομάκρυνση από το οίκημα και η επικοινωνία με την εταιρία παροχής αερίου.

Αν όντως υπάρχει διαρροή, ο παραμικρός ηλεκτρικός σπινθήρας ή η ενεργοποίηση οποιασδήποτε πηγής φωτιάς (πχ. Αναπτήρας) μπορούν να προκαλέσουν εκρήξεις, ενώ η εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου μπορεί να οδηγήσει σε ασφυξία.

 Πως, όμως, μπορεί να γίνει αντιληπτή μια ενδεχόμενη διαρροή; Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικούς ανίχνευτες, οι οποίοι λειτουργούν ως συναγερμοί όταν η συγκέντρωση του φυσικού αερίου σε ένα χώρο έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και μπορεί ο όποιος ενδιαφερόμενος να προμηθευτεί από το εμπόριο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι η κατασκευή των αγωγών παροχής φυσικού αερίου πραγματοποιείται υπό το γνώμονα των αυστηρότερων προτύπων ασφαλείας, ενώ τα καταγεγραμμένα περιστατικά θανάτου από διαρροές είναι πολύ λίγα.

Με σωστή χρήση και προνοητικότητα, δεν χρειάζεται να φοβάστε για τίποτα.

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr