Αποχωρούν από την παρέλαση οι Φίλοι. Πρωτόγνωρο φαινόμενο στις ΘΛΕ

10 Φεβρουαρίου 201018:29

FILOI_PERYSIΤην αποχώρησή του από τις εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι» μετά την τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των ΘΛΕ που έγινε την Παρασκευή και την απόφαση που ελήφθη από το Δ.Σ. του Συλλόγου τη Δευτέρα.

Το πρωτόγνωρο φαινόμενο για το θεσμό που αφορά σε έναν εκ των παλαιοτέρων Συλλόγων που έχει συμβάλει στην εδραίωση του θεσμού στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 αναμένεται να συζητηθεί.

Οι Φίλοι προχώρησαν σε αυτή τους την απόφαση μετά την διαφωνία των υπολοίπων Συλλόγων γύρω από τον τρόπο που αποφάσισαν φέτος να συμμετάσχουν στην παρέλαση. Συγκεκριμένα, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είχαν αποφασίσει να μην επιλέξουν νέο θέμα για την παρέλαση αλλά κάλεσαν όλα τα μέλη και τους φίλους τους να πάρουν μέρος με στολές προηγουμένων ετών, για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά., Η κίνηση αυτή βρήκε αντίθετα τα άλλα πληρώματα που αντέδρασαν και έτσι οι «Φίλοι» οδηγήθηκαν στην απόφαση να μην συμμετάσχουν.

Όπως επεσήμανε στο XanthiPress.gr η υπεύθυνη του Συλλόγου Άφρω Κωνσταντινίδου, ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη για την απόφαση αυτή αλλά οφείλεται στην αντίδραση των υπολοίπων συλλόγων. Όπως διευκρίνισε δεν έχει υπάρξει ακόμη προσπάθεια να αλλάξει η στάση κάποιας πλευράς, όμως είναι δεδομένο ότι θα εμμείνουν στην απόφαση του έλαβαν. Είναι η πρώτη περίπτωση στη σύγχρονη ιστορία  του Καρναβαλιού που συμβαίνει αυτό και σίγουρα αναμένεται να προβληματίσει τους διοργανωτές και τα υπόλοιπα πληρώματα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει: «Κατόπιν έντονης και αδικαιολόγητης αντίδρασης των υπολοίπων συλλόγων προς την αρχική μας απόφαση, ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους μας ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΟΙ ΦΙΛΟΙ” φέτος δεν θα συμμετάσχει στην Καρναβαλική παρέλαση ζητώντας την κατανόησή σας».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr