dhmos_vistonidas

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιστωνίδος

10 Φεβρουαρίου 201016:02

dhmos_vistonidasΤο Δημοτικό Συμβούλιο Βιστωνίδος μετά από ευρεία διαλογική συζήτηση που έγινε στην συνεδρίαση της 3Ης Φεβρουαρίου με μοναδικό θέμα την «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» λαμβάνοντας υπόψη:

α) την εκφρασμένη κατά συντριπτική πλειοψηφία των συλλογικών οργάνων (συνέδρια ΚΕΔΚΕ) για την αναγκαιότητα Διοικητικής Μεταρρύθμισης με περισσότερη αποκέντρωση, με μεταβίβαση αρμοδιοτήτων , λειτουργιών, θεσμοθέτηση νέων αρχών για οικονομική και φορολογική ενίσχυση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ισχυροποίηση των σημερινών ΟΤΑ μέσω των συνενώσεων αυτών.

β) την προϋπόθεση δέσμευσης του κράτους προς τα αποτελέσματα των εργασιών του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ τον Ιανουάριο, καθώς και του έκτακτου που θα ακολουθήσει.

γ) Το ότι ο Δήμος μας σαν οργανισμός έχει διοικητικές και λειτουργικές ικανότητες τέτοιες που του δίνουν την δυνατότητα να ασκήσει αποτελεσματικά το επιπλέον ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, αλλά και να διαχειριστεί τις κρίσιμες υποδομές για την ποιότητα ζωής των δημοτών και την τοπική ανάπτυξη.

δ) Τις τεκμηριωμένες έγγραφες τοποθετήσεις που κατατέθηκαν στην γραμματεία του Δ.Σ.

ομόφωνα αποφάσισε

1) Αποδέχεται τη συνένωση του Δήμου μας με όμορους Δήμους που θα τηρούν την αρχή της δημιουργίας ισχυρών τοπικών αρχών με αρμοδιότητες στην τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική, την απασχόληση, το περιβάλλον, την ενέργεια, τη χωροταξία και την πολεοδομία, την παιδεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την πολιτική προστασία, την εξυπηρέτηση πολιτών. Η οποιαδήποτε συνένωση θα πρέπει να τηρεί κριτήρια κοινωνικής, οικονομικής και ομοιογένειας και πολυπολιτισμικής πολυχρωμίας, με απώτερο στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την οικονομική ευρωστία του νέου Δήμου που θα προκύψει.

2) Διεκδικεί δυναμικά και τεκμηριωμένα, με βάση όλα τα στοιχεία που διαθέτει, την αναμφισβήτητη δυναμικότητα που παρουσιάζει ο οικισμός της Γενισέας, ώστε να διαδραματίσει τον πρωτεύοντα ρόλο (Πρωτεύουσα) σε οποιαδήποτε χωροταξική διάσταση συνένωσης στην πεδινή περιοχή του Νομού Ξάνθης. Θεωρούμε βέβαιο τον γεωγραφικό, πληθυσμιακό, οικονομικό και αναπτυξιακό πρωτεύοντα ρόλο που έχει η Γενισέα στη νέα αρχιτεκτονική του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, καθώς και της μοναδικότητας του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ως αγροτικό – αστικός πόλος εξισορροπώντας αντιβαρικά στο αστικό κέντρο του Νομού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr