SIRIZA20SKETO

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

8 Φεβρουαρίου 201016:24

SIRIZA20SKETOΑνακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

 Αναλυτικά αναφέρει:

«Η  επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του συνόλου των κοινωνικών στρωμάτων της χώρας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμάκωση.
Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) είναι μια αντιμεταρρύθμιση που εάν τελικά επιβληθεί, θα υποβαθμίσει σοβαρά το εργατικό εισόδημα και θα διαλύσει το δημόσιο τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η Ελλάδα καταδικάζεται από την κυβέρνηση στο ζυγό του αναποτελεσματικού και παράλογου Συμφώνου Σταθερότητας.Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμισμένες με τις πολιτικές των Βρυξέλλών  και της γραφειοκρατίας της ΕΕ αφού για 25 χρόνια  ζητούσαν διαρκώς νέες θυσίες στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανταγωνιστικότητας τώρα πιέζουν για την επιβολή ακόμα πιο  σκληρών μέτρων σε μια κοινωνία που δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει.

Το ΠΣΑ προβλέπει τριετές(!) πάγωμα όλων των μισθών και μείωση αποδοχών στο δημόσιο τομέα που θα συμπαρασύρει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) προειδοποίησε ήδη τη ΓΣΕΕ ότι ακόμη κι αν δεχθεί το αίτημά της για αυξήσεις-ψίχουλα στο ύψος του πληθωρισμού θα πρέπει οι εργαζόμενοι να δεχθούν τις μαζικές απολύσεις που θα ακολουθήσουν.

Η αύξηση των φόρων επιβαρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών (μείωση αφορολόγητου) και τη λαϊκή κατανάλωση (αύξηση έμμεσων φόρων και ΦΠΑ), ενώ το κεφάλαιο και η κερδοσκοπία μένουν προκλητικά στο απυρόβλητο. Οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες  και στις προσλήψεις σημαίνει ότι ούτε το σημερινό επίπεδο αθλιότητας στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και την πρόνοια δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί.

Στο ασφαλιστικό, αφού οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενθάρρυναν τη λεηλασία στα αποθεματικά των Ταμείων, ο υπουργός Εργασίας  προωθεί πλέον τη μετάβαση στο «σύστημα τριών πυλώνων» που δεν τόλμησε να προτείνει ευθέως ούτε ο Γιαννίτσης ούτε ο Αλογοσκούφης. Το κράτος θα εγγυάται μια ελάχιστη «εθνική σύνταξη» της τάξης του σημερινού ΕΚΑΣ των 360 ευρώ, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα παραπέμπονται στην «ατομική αποταμίευση» κάθε εργαζόμενου και στις τρομερές «ευκαιρίες» της αγοράς.

Ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους μας καλούν να πληρώσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, την κρίση, δεν θίγουν την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών, τη φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, τη συστηματική φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή των πλουσίων, τα 28 δις που πριν λίγους μήνες χαρίστηκαν στις τράπεζες. Η κρίση για κάποιους είναι καταστροφή και για άλλους είναι ευκαιρία νέας κερδοφορίας.

Καμιά αυταπάτη και ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει γι’αυτές τις πολιτικές.  Η κυβέρνηση οδηγείται – κάτω από τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, κάτω από τις απαιτήσεις των «αγορών», κάτω από το βάρος των ντόπιων τραπεζιτών και βιομηχάνων– να φορτώσει την κρίση σ’αυτους που δεν ευθύνονται καθόλου γι’αυτή.

Για να ανατρέψουμε την πολιτική τους, θα χρειαστούμε μια γενικευμένη ανάταση του κινήματος αντίστασης, μια αναγέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φλεβάρη πρέπει να πετύχει !

Εμπρός για πανεργατική απεργία !

Η απεργία στις 10 Φλεβάρη είναι μια πρώτη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική επίθεση. Η ΓΣΕΕ –με καθοριστικές ευθύνες της ΠΑΣΚΕ αλλά και της ΔΑΚΕ– υψώνει αυτή την ώρα λευκή σημαία. Χρειάζεται να επιδιώξουμε και σε χώρους του ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν εκείνη τη μέρα απεργίες ενάντια στην εισοδηματική πολιτική.

Όσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιέσεις στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να αφήσει το διάλογο με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ και να ακολουθήσει στους απεργιακούς αγώνες. Καθοριστικός παράγοντας για την κλιμάκωση της αντίστασης θα είναι η οργάνωση και ο συντονισμός στην βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Όλοι μαζί να οργανώσουμε μια πραγματικά απεργιακή απάντηση. Όπως τότε που ανατρέψαμε το ασφαλιστικό του Σημίτη-Γιαννίτση. Σήμερα μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!

  • · Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • · Φορολογία στους πλούσιους και στα κέρδη
  • · Όχι στην ελαστική απασχόληση – Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
  • · Λεφτά για τις κοινωνικές δαπάνες – Όχι για εξοπλισμούς
  • · Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
  • · Να επανακτήσει το δημόσιο τις επιχειρήσεις στρατηγικής και κοινωνικής              σημασίας
  • · Όχι στις απολύσεις και την ανεργία – Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και νέες θέσεις εργασίας
  • · Κάτω τα χέρια απ΄ τα ταμεία – Δημόσιο Κοινωνικό Σύστημα Ασφάλισης»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr