Πρόγραμμα Πενθήμερου ΘΛΕ

7 Φεβρουαρίου 201012:42

KARNABALI_2010Πρόγραμμα Πενθήμερου ΘΛΕ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ» – οδός Καπνεργατών
Δευτέρα 8/2, Τρίτη 9/2 και Τετάρτη 10/2
ΠΑΙΔΟΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

 Το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται καθημερινά σε δύο ενότητες
08:30-11:00 και 11:30-14:00
(Είσοδος μόνο για τα δημοτικά σχολεία)

Αποκριάτικα Μουσικομαγειρέματα
Αυτές τις απόκριες ο αρχικλόουν Τίκο αποφάσισε πως έφτασε ο καιρός για μια αλλαγή… καριέρας! Και επειδή είναι γνωστός λιχούδης σκέφτηκε να γίνει… μάγειρας! Ποιον κάλεσε για να τον βοηθήσει; Μα φυσικά τον καλύτερο! Τον φοβερό και καταπληκτικό μάγειρα Ευτύχη. Όμως, ο Ευτύχης δεν έρχεται μόνος! Λαχανιασμένα τρέχουν στο κατόπι του ολόφρεσκα, ολοζώντανα, γιγάντια λαχανικά και φρούτα. Βαρέθηκαν και αυτά τη ζωή στην κουζίνα του και είναι έτοιμα για νέες περιπέτειες. Όλοι μαζί στρώνονται στη δουλειά για να εκπαιδεύσουν τον πεισματάρη Τίκο. Άδικος κόπος! Ο Τίκο αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως και ό,τι κόλπα κι αν επιστρατεύει ο Ευτύχης και οι βοηθοί του τα μαγειρέματά τους καταλήγουν σε ξεκαρδιστικές αποτυχίες. Ιπτάμενες κατσαρόλες, μαγικές κουτάλες, μυστικά συστατικά και κατάλευκοι μαγειρικοί σκούφοι στροβιλίζονται στον αέρα αλλά τίποτα δε γίνεται. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μια απίστευτη φασαρία διακόπτει απότομα τα μαθήματα μαγειρικής. Μια πολύχρωμη παρέα από κλόουν και ξυλοπόδαρους εμφανίζεται με αποκλειστικό στόχο να μεταπείσει τον Τίκο! Ένας αρχικλόουν δε μπορεί ποτέ να γίνει μάγειρας –το αντίθετο συνιστάται ανεπιφύλακτα! Έτσι ξεκινούν τα πιο απίθανα μουσικομαγειρέματα! 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 Μουσική Παράσταση: «Cargo»,  με τις Πέμη Ζούνη – Ελένη Πέτα

Δυο γυναίκες… Δυο φωνές…
Περιπλανώνται στους δρόμους της ερωτικής επιθυμίας.
Περνούν από πόλεις μυθικές, διασχίζουν ποτάμια σταματούν σε λιμάνια. Μπουένος Άιρες, Λισσαβόνα, Ρώμη, Ρίο ντε λα πλάτα, Λονδίνο, Σενεγάλη, Σηκουάνας, Νάπολι, Νέα Ορλεάνη είναι μόνο κάποιες από τις στάσεις…

Από τις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής στα πλακόστρωτα των υπαίθριων τραγουδιστών της Ευρώπης και από τις αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες μέχρι τα νανουρίσματα της ανατολής. Μιλάνε, τραγουδάνε, χορεύουν. Αναπολούν, γελάνε, ξορκίζουν. Με λέξεις, με νότες, με το σώμα … Η Πέμη Ζούνη και η Ελένη Πέτα σε μια ξεχωριστή συνεργασία, αφορμή για μια σειρά από απρόσμενους μουσικούς συνειρμούς, σε μια παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ¨καλλιτεχνική αποπλάνηση¨ και που συζητήθηκε πολύ.

Μαζί τους στη σκηνή:
Θοδωρής Οικονόμου – πιάνο, ενορχηστρώσεις
Μιχάλης Πορφύρης – τσέλο
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου – κιθάρες
Νίκος Κασσαβέτης – τύμπανα
Δημήτρης Χουντής – πνευστά
Μιχάλης Σουβλερής – χορός
Σκηνοθεσία – Πέμη Ζούνη
Κείμενα – Δημήτρης Κουρούμπαλης
Σκηνικά – Γιώργος Γαβαλά

Τιμή εισιτηρίου 10€

 

Αίθουσα  «Αρίων» – Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
15:30 – 18:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ¨ΟΔΡΥΣΣΕΣ¨, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους, σ’ ένα τρελό bal ‘d enfants.

  

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης – Καπναποθήκη «Π»
22:00 Συναυλία με τους «New York Ska Jazz Ensemble»

 Το συγκρότημα πάντρεψε πολύ όμορφα την ποιοτική jazz με την ska δηλ. την δυναμική και χορευτική εκείνη μουσική που εμπεριέχει ένα συνδυασμό reggae μουσικής με ροκ διαθέσεις.  Η εξαμελής μπάντα από την Νέα Υόρκη ξεκίνησε το 1994. Μετά από πολλούς δίσκους και εμφανίσεις στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Νότια Αμερική αλλά και την Ασία, οι New York Ska Jazz Ensemble αποτελούν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο γκρουπ. Έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου για την ατελείωτη  ενέργειά τους στην σκηνή, την αυθεντικότητά τους, αλλά και τον τρόπο που διασκευάζουν το υλικό τους  συναρπάζοντας από τους φίλους της ποιοτικής jazz μέχρι τους φίλους του σκληρού ροκ 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.   

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Καφέ – bar «Chilli»
23:00 Μασκέ πάρτι του πολιτιστικού συλλόγου ¨ΝΕΟΛΑΙ®Α¨

                                                         

ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

  Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 Συναυλία: «Festivalium – 10 χρόνια Σπείρα»
“Festivalium – 10 χρόνια Σπείρα”, Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα

 Πάρτυ για τα δεκάχρονα της Σπείρας με ό,τι καλύτερο και αγαπημένο, και με καινούργια για γέλια και για κλάματα!
O Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα έχουν ετοιμάσει μία γενέθλια μουσική παράσταση, με τα καλύτερα νούμερα και τραγούδια από την περιπετειώδη της θητεία στα δρώμενα του μουσικοχορευτικού θεάματος, κλείνοντας τα δέκα της χρόνια. Για να μαθαίνουν οι καινούργιοι και να θυμούνται οι παλιότεροι.

Το  “Festivalium – 10 χρόνια Σπείρα” αντλεί τις πρώτες ύλες από την επιθεώρηση, το ροκ, το λαϊκό και τις μπαλάντες και δημιουργεί  την ατμόσφαιρα, στην οποία ο μοναχικός μουσικός λόγος έρχεται να φωτίσει το συναίσθημα και  την τρυφερότητα, τον αυθορμητισμό και τη νοσταλγία, το χιούμορ και το κέφι και απογειώνει το αίσθημα καταλήγοντας σε μια διονυσιακή γιορτή. Με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη από το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του έργου, τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και το σανίδι, που στη διάρκεια του χρόνου έγιναν μεγάλες επιτυχίες μαζί με ολοκαίνουρια τραγούδια, πρώτες εκτελέσεις  και  επιτυχημένα  νούμερα πρόζας  από  σχεδόν όλες τις παραστάσεις, που σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία.

Δέκα χρόνια θεσμός Σπείρα Σπείρα!
Σταμάτης Κραουνάκης – πιάνο, φωνή

Παίζουν και τραγουδούν:
Jerome Kaluta, Αργυρώ Καπαρού, Ελεάννα Καραντίνου, Μαρία Κοσκινά, Σταμάτης Κραουνάκης, Δάφνη Λέμπερου, Βασίλης Μοσχονάς, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Παρθένα Χοροζίδου.

Οι μουσικοί είναι:
Άρης Βλάχος – πιάνο
Άννα Λάκη – ακορντεόν
Νίκος Χατζόπουλος – κόντρα μπάσο
Σοφία Κακουλίδου – κρουστά

 Τιμή εισιτηρίου  15€

 

Αίθουσα  «Αρίων» – Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
15:30 – 18:00 Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης διοργανώνει αποκριάτικο bal d’enfants.
Τιμή εισόδου 3€  το άτομο.

 

Πλατεία Ελευθερίας – Στους δρόμους της πόλης 
19:00 Η Φιλαρμονική της Στέγης Πολιτισμού «Κων/νος Μπένης» του Δήμου Ξάνθης περιδιαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας μουσική στο ρυθμό του καρναβαλιού.

 

Αίθουσα  «Αρίων» – Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
21:00 Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης – Αποκριάτικο πάρτι 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 Άγαμοι Θύται: «Αλλιώς δεν γίνεται»

Σε νέα θητεία και με νωπή λαϊκή εντολή οι Άγαμοι Θύται παρουσιάζουν το κωμικόν, μουσικόν, σατιρικόν θέαμα «Αλλιώς δεν γίνεται». Θέαμα χορταστικό, εφάμιλλο των Ευρωπαϊκών και ακόμα οδυνηρότερο, με γέλιο,  διπλή όραση, καλλιγραφίες, εμπνεύσεις από την καθημερινότητα και τον έντιμο δημόσιο βίο των Καγιέν και των λαμογιέν.

Ήτοι: Οι Άγαμοι Θύται ξαναχτυπούν ανανεωμένοι ξαναμονταρισμένοι, ενισχυμένοι και με μπότοξ αυτοσαρκασμού, χάριν του εθνικού συμφέροντος. Σαρωτικοί με διαφανείς κουκούλες, τρύπιες χύτρες ταχύτητας, λαχανί και πράσινη ανάπτυξη, ανελέητοι σαν ΣΔΟΕ της σάτιρας και λυρικοί σαν νέοι υφυπουργοί περιβάλλοντος, ξαναβγαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν μερίδιο δημοσιότητας στις δημοσκοπήσεις.

Με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο γενικό κουμάντο, όπως πάντα, και με την αρωγή της ιστορικής φράξιας των Δημήτρη Σταρόβα, Ρούλας Μανισάνου, Στάθη Παχίδη, Χρήστου Μητρέντζη.

Μαζί τους κι εξ αδιαιρέτου οι: Εβελίνα Παπούλια, Ταξιάρχης Χάνος, Κρατερός Κατσούλης, ο Άλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και  οι Cabaret Balkan, σε μια δυναμική, υπερκομματική συνεργασία, με πνευστά, μπουριά, και άλλα όπλα μαζικής ηχητικής καταστροφής και με γενικό σύνθημα: ή σαρκάζουμε ή βουλιάζουμε.

Και επιμέρους συνθήματα:

Άγαμοι Θύται: πάμε μαζί
Άγαμοι Θύται: απόφαση ευθύνης
Άγαμοι Θύται: είναι στο χέρι σας
Άγαμοι Θύται: τώρα ξέρεις

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμενος, Χρήστος Τολιάδης, Ταξιάρχης Χάνος.
Χορογραφίες: Εβελίνα Παπούλια, Ελευθερία Κόμη
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Στεφανίδης, V. GatzΠαραγωγή: Νίκος Στεφανίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Τιμή εισιτηρίου  15€

 

Αίθουσα  «Αρίων» – Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
15:30 – 18:00 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού σας προσκαλεί στο bal d’enfants. 
19:30 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού σας προσκαλεί σε ένα τρελό μασκέ πάρτι με μασκαρεμένους ενήλικες.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης  – Καπναποθήκη «Π»
20:00 Παρουσίαση Φωτογραφικού-Ποιητικού Λευκώματος: «Μια τοιχιά με χωρίζει από το θάμα…»
Ποίηση: Δημήτρης Παπαφιλίππου
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαφιλίππου
Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

 

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 Βραδιά Tango με τους ¨TANGUARDA¨

 Οι Tanguarda είναι ένα νέο γκρουπ στο χώρο του τάνγκο που αποτελεί και τον απολύτως νέο ήχο της μουσικής αυτής. Με σπουδαία κλασσική παιδεία και καριέρα τα μέλη του δυναμικού κουαρτέτου, ενσωματώνοντας στοιχεία αυτοσχεδιασμού και μοτίβα world μουσικής, οι Tanguarda συντάραξαν πρόσφατα την διεθνή σκηνή του τάνκγο!  Τα μέλη του σχήματος πρωτοβρέθηκαν μεταξύ τους στην Ολλανδία και πολύ γρήγορα πήραν εξαιρετικές κριτικές από το πιο έγκυρο  περιοδικό για το τάνγκο το “El Tanguata” !  Μετά από θριαμβευτική εμφάνιση στο Barbican του Λονδίνου, προσκλήθηκαν σε μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ όπως του Gergiev και Stresa Festivals, αλλά κυρίως στο διεθνές Φεστιβάλ τάνκγο του Buenos Aires. Παραστάσεις του κουαρτέτου είναι θέμα που καλύπτεται πλέον και live από ραδιοφωνικά δίκτυα τουλάχιστον 10 χωρών. Τα δύο ιδρυτικά μέλη του σχήματος η πιανίστα Maria Martinova και ο μπαντονεονίστας Ville Hiltula είναι ονόματα γνωστά τόσο στο χώρο της κλασσικής, όσο και αυτόν του τάνγκο. Η Maria Martinova υπήρξε για χρόνια η πιανίστα της διάσημης ορχήστρας Gran Orquesta Tipica OTRA και τώρα είναι μέλος του παγκόσμια γνωστού Sexteto Canyengue.  Τα δύο ιδρυτικά μέλη συνεπικούρησαν ο Βενεζολάνος βιολιστής David Nuňez, leader στο ensemble “Musiques Nouvelles”  αλλά και ο εξάρχων κοντραμπασίστας της Φιλαρμονικής του Rotterdam Βρετανός Matthew Midgley. Αυτοί οι τέσσερις μουσικοί έφτιαξαν τον σχήμα των Tanguarda, ένα σχήμα που απασχολεί ιδιαίτερα την διεθνή μουσική σκηνή. Το σχήμα πολλές φορές εμφανίζεται και με τον περίφημο βιρτουόζο του bandoneon, τον Victor Villena που παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα με τους Gotan Project! Τα μέλη του συγκροτήματος των Tanguarda έχουν συνεργαστεί με μουσικούς όπως Afredo Marcucci και Roberto Alvarez (Color Tango), τους Pablo Agri, Juan Esteban Cuacci, Leo Vervelde και Victor Villena (Gotan Project), τους Javier Cohen και Leonardo Sanchez, ενώ το καιρό αυτό συνεργάζονται με τους κορυφαίους συνθέτες του τάνγκο Sonia Possetti και Gustavo Beytelmann! 

Το ρεπερτόριο του γκρουπ καλύπτει μια μεγάλη έκταση από διαφορετικά στυλ από το παραδοσιακό τάνγκο στον Astor Piazzolla  και το nuevo tangο.

Μαζί τους φυσικά οι εκπληκτικοί χορευτές Rachel Greenberg και Ramiro Izurieta. 

                                                                                                       

Αίθουσα  «Αρίων» – Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
15:30 – 18:00 Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης διοργανώνουν αποκριάτικο παιδικό πάρτι.

Τιμή εισόδου 3€  το άτομο.

 

Πλατεία Ελευθερίας – Στους δρόμους της πόλης
19:00 «Θέαμα Δρόμου»

Ο Άρης Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου μαζί με την Μπάντα Κρουστών Paranaue και την Ομάδα Αφροβραζιλιάνικων χορών παρουσιάζουν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα δρόμου με ξέφρενους εξωτικούς ήχους από Ρίο ντε Τζανέιρο, Σαλβαδόρ και Μπαχία. Το σύνολο αποτελείται από 18 μουσικούς με ξύλινα τύμπανα και κρουστά με μπαγκέτες, καθώς και 10 χορεύτριες.

 

Αίθουσα  «Αρίων» – Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
21:00 Ο πολιτιστικός σύλλογος «Κατασκηνωτές» σας προσκαλεί σε μια βραδιά mambo, tsa tsa και  rock n’ roll.

 
Παράλληλες Εκδηλώσεις

10:30 Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – οδός Αντίκα 7
Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

 

 Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης – Αγίου Γεωργίου 1
17:30 Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί στο αποκριάτικο bal d’enfants τους μικρούς χορευτές του μαζί με τους φίλους τους, σ’ ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα.

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ – οδός Φιλίππου Αμοιρίδη
21:00 Σύγχρονη πειραματική μουσική σκηνή
Συναυλία των Consciousness Federation
Οργάνωση: ΦΕΞ – ΠΑΚΕΘΡΑ

 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
21:00 BIG CIGAR της Ματθίλδης Μαγγίρα

Κυρίες και Κύριοι, Ladies & Gentlemen, Madames & Monsieurs η Ματθίλδη Μαγγίρα σας προσκαλεί στο BIG CIGAR. Μαζί της οι υπέροχοι φίλοι της Προκόπης Πολίτης και Γιάννης Σκουλάς.

…Γιατί…μερικοί το προτιμούν αναμμένο!!!
Πάντα με τη μουσική υποστήριξη της Cosmos Band.

 

Αίθουσα  «Αρίων» – Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
15:30 –18:00 Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) Τοπική Διοίκηση Ξάνθης, καλεί τους μικρούς φίλους της Ξάνθης μας, σε ένα τρελό – τρελό αποκριάτικο πάρτι.

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις

10:30 Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – οδός Αντίκα 7
Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

 

Στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ – οδός Φιλίππου Αμοιρίδη
21:00 «Χορευτική μουσική που συνέθεσε ο Μότσαρτ»

Συναυλία του «DUO ΟΧΤΩ ΧΟΡΔΕΣ»
Με το Σπύρο Γκικόντη και την Ελένη Πετρίδου  

 

Καφέ μπαρ «ΑΝΤΙΚΑ» – πλατεία Αντίκα
21:00 «Τα Μπουρμπούλια»

ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ CARNIVAL club
Στολές μοιράζει δωρεάν σε όλες τις γυναίκες η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, γνωρίστε τη γοητεία του «άγνωστου», του «μυστήριου»….και του ντόμινου! Αρσενικά στις επάλξεις, έτοιμα να παρασυρθούν στη δίνη ενός θηλυκόκοσμου κρυμμένου σε μαύρα ντόμινο και μαύρες μάσκες.

Τιμή εισόδου: 10€ για τους άνδρες, oι γυναίκες δωρεάν

 

Μουσικό Θέατρο ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ¨
20:00 Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης» Ν. Ξάνθης σας καλεί στον ετήσιο χορό του.
Τιμή Εισόδου 25€ 

Εστίες Κιμμερίων

Πολιτιστικός σύλλογος φοιτητών «Η Γέφυρα»
23:00 Party
Η «Γέφυρα» δηλώνει το παρόν της στην Ξάνθη με το μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτυ όλων.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr