perimetrikos_gefyra_kosynthou_logo

Χ. Πούλιος: Ευθεία βολή Νομάρχη κατά Δημάρχου για κυκλοφοριακό

4 Φεβρουαρίου 201021:06

perimetrikos_gefyra_kosynthou_logoΤο θέμα του περιμετρικού δακτυλίου και του χειρισμού του από Δήμαρχο και Νομάρχη Ξάνθης, φαίνεται ότι θα παραμείνει στην επικαιρότητα για αρκετές μέρες.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος με ανοιχτή επιστολή που απευθύνσει στο Δήμαρχο  Ξάνθης του υπενθυμίζει δηλώσεις του Νομάρχη Γιώργου Παυλίδη που εμπεριέχουν στοιχεία έμμεσης κριτικής για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και την έλλειψη μέτρων αντιμετώπισής του.

Ο Χρήστος Πούλιος κάνει λόγο για ευθείες βολές και μομφή εναντίον της δημοτικής αρχής από το Νομάρχη και κατηγορεί το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη ότι ο Δήμος αγνοεί το ουσιαστικό πρόβλημα της πόλης το οποίο δεν έχει μελετήσει σε βάθος τόσα χρόνια αλλά, αντ’ αυτού, έχει εγκλωβιστεί στο δίλημμα της ανατολικής και δυτικής παράκαμψης.

Αναλυτικά ο Χρήστος Πούλιος αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του:

“Σας κοινοποιούμε τη δήλωση του Νομάρχη Ξάνθης κ.Γ.Παυλίδη σχετικά με τον Περιμετρικό Δακτύλιο της Ξάνθης. Σας δηλώνουμε ευθύς εξαρχής ότι συμφωνούμε απόλυτα μαζί του σε ό,τι αφορά τις εισαγωγικές διαπιστώσεις του. Ουσιαστικά λέει ό,τι και όλοι οι συμπολίτες μας:

a.. ότι υπάρχει πρόβλημα κυκλοφοριακό στην πόλη και «το εμπορικό κέντρο, όλη η πόλη, δέχεται σφοδρές κυκλοφοριακές πιέσεις».
b.. Ότι ουσιαστικά, αυτοί που είχαν τόσα χρόνια την ευθύνη να σχεδιάσουν και να προτείνουν λύσεις, δεν το έπραξαν.

Αν αυτό δεν αποτελεί ευθεία βολή και μομφή κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής και της παροιμιώδους, πια, αδράνειάς της, τι αποτελεί;;

Και, βέβαια, καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα και προτείνει λύσεις μέσα από το ασφυκτικό πλαίσιο των εναλλακτικών σεναρίων της δυτικής και ανατολικής παράκαμψης – δηλαδή του Περιμετρικού Δακτυλίου. Αυτό μελέτησαν, αυτό πρότειναν γιατί αυτή την εντολή πήραν οι μελετητές. Ουδείς, έως τώρα, εκ των αυτοδιοικητικών παραγόντων έδωσε κατευθύνσεις να μελετηθεί σε βάθος το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και να προταθούν ήπιες λύσεις περιφερειακών δρόμων (συνδυασμένων με νέους υπόγειους χώρους στάθμευσης, δίκτυο πυκνής δημοτικής συγκοινωνίας, ποδηλατοδρόμους, κλπ) που θα ανακουφίσουν την κυκλοφορία στο κέντρο και θα διευκολύνουν τους πολίτες στην προσέγγισή τους προς αυτό. Θυμίζω ότι μόλις στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 προβλέφθηκε για πρώτη φορά κονδύλιο 200.000? για εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Κύριε Στυλιανίδη,

Είναι προφανές ότι στη Φύση και στην Πολιτική δεν υπάρχουν κενά. Και το κενό που εσείς, με την αδράνεια τόσων χρόνων, αφήσατε, προσπάθησε να το καλύψει ο κ.Παυλίδης με τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για τον Περιμετρικό Δακτύλιο.

Έπρεπε κι οφείλατε να έχετε πράξει τα δέοντα εδώ και πολλά χρόνια. Όμως η αλαζονεία της μακρόχρονης παραμονής στην εξουσία, ο εφησυχασμός και η έλλειψη οράματος και στρατηγικού σχεδιασμού για την Ξάνθη, σας οδήγησε στην εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων αλλά και παραμέληση των υποχρεώσεών σας. Οι συνέπειες είναι εμφανείς και τις βιώνουμε όλοι οι πολίτες.”καταλήγει η ανοιχτή επιστολή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr