Αποκαλύψεις για την αισχροκέρδεια του Καρναβαλιού.

4 Φεβρουαρίου 201017:11

Ολοένα και μειωμένη είναι τα τελευταία χρόνια η κίνηση στην αγορά της πόλης, τις ημέρες των εορτών, απόρροια, κυρίως, της δυσφήμισης που προκαλείται από μερίδα των επαγγελματιών της περιοχής και οι οποίοι, άλλωστε είναι αυτοί που αποκομίζουν τεράστια οικονομικά οφέλη, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο πολιτιστικό θεσμό για τον οποίο εργάζονται χιλιάδες κόσμου, όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ του κέντρου της πόλης και κυρίως στους κλάδους που είναι σχετικοί με την εστίαση, η κίνηση τις τελευταίες τρεις χρονιές υπήρξε σταθερά μειωμένη και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος. Η κρίση αυτή στην προσέλκυση επισκεπτών, δεν αφορά μόνο στην οικονομική κρίση – αφού προϋπήρχε- αλλά έχει τις αιτίες της στην προφανή αισχροκέρδεια που έχει φτάσει σε υπερβολικά επίπεδα για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

Μπορεί η Νομαρχία Ξάνθης στην ανακοίνωσή της να μην αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της σύσκεψης που έγινε για τη λειτουργία της αγοράς προκειμένου να μην θιγεί το κύρος των επαγγελματιών και δυσφημιστούν ενόψει του τουριστικού ρεύματος, όμως οι πληροφορίες του XanthiPress.gr αναφέρουν ότι στη συζήτηση υπήρξαν επισημάνσεις για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει την απαξίωση του θεσμού.

Οι επαγγελματίες των καφέ-μπαρ βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής των παρισταμένων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων – πλην του Δήμου- που επεσήμαναν ότι οι γνωστές πρακτικές που ακολουθούνται όπως η επιβολή αντίτιμου εισόδου 10 ευρώ και η εκκένωση των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της βραδιάς με την αιτιολογία της καθαριότητας (!), η άρνηση σερβιρίσματος ροφημάτων, η αλματώδης αύξηση των τιμών και άλλες πρακτικές συνιστούν, επιεικώς, πρόκληση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά των επαγγελματιών του είδους δεν υπήρξε παραδοχή και αντ’ αυτού ζητήθηκε να μειωθούν (!)οι έλεγχοι των ημερών για θέματα φοροδιαφυγής και καταλληλότητας των ειδών που προσφέρονται, προκαλώντας την αγανάκτηση αρκετών παρισταμένων.

Δεν υπήρξαν δυσμενή σχόλια για άλλες ομάδες επαγγελματιών και από την πλευρά του ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών φέρεται να έκανε λόγο για ένα θεσμό που παρελήφθη από τους παριστάμενους σε ακμή, και εξαιτίας της ασυδοσίας και της αμετροέπειας που χαρακτηρίζει τις συμπεριφορές αρκετών, οδηγείται στην παρακμή και την απαξίωση. Παράλληλα υπήρξαν προτροπές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο της νομιμότητας– όσο είναι αυτό δυνατόν- των πλανόδιων πωλητών που υποβιβάζει την εικόνα του Καρναβαλιού και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Τέλος δεν υπήρξε παρουσία ή σύσταση για τα ξενοδοχεία, που επίσης, έχουν προκαλέσει άσχημα σχόλια για το γεγονός ότι απαιτούν υποχρεωτικά κράτηση τριημέρου και διπλασιάζουν τις τιμές τις ημέρες του Καρναβαλιού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr