Γαριδόσουπα

11 Φεβρουαρίου 201022:00

garidosoypaΓαριδόσουπα

Υλικά

  • · 14 μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες με τα κεφάλια τους
  • · ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • · ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • · 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • · ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • · ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα για γαρνίρισμα
  • · 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • · 2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • · 2 φλιτζάνια νερό
  • · αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σέλερι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Μετά από 8 λεπτά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, νερό και 1 κουταλάκι αλάτι. Μόλις πάρουν βράση βάζουμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr