oikonomias_kai_papandreou

Έγκριση με αυστηρούς όρους

3 Φεβρουαρίου 201022:00

oikonomias_kai_papandreouΕξειδικευμένα χρονοδιαγράμματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες ζητά η Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση.

 

Για την υλοποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ικανοποίησή της σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) και έθεσε τη χώρα υπό επιτήρηση. Η εφαρμογή του προγράμματος θα παρακολουθείται στενά ανά τρίμηνο και κάθε φορά που θα διαπιστώνονται αποκλίσεις στην πορεία υλοποίησής του, η Κομισιόν θα ζητά απο την Ελλάδα τη λήψη επιπλέον μέτρων, πράγμα που η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι με το ΠΣΑ που εφαρμόζει η κυβέρνηση
και τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού η Ελλάδα αποδεικνύει ότι έχει και τη βούληση και την αποφασιστικότητα να ξεφύγει το συντομότερο δυνατό από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία που επιβάλουν στη χώρα μας τα χρόνια δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα και οι κερδοσκοπικές πιέσεις.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών προστίθεται ότι η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για το “νοικοκύρεμα του κράτους” και να προχωρήσει πολύ γρήγορα σε μια σειρά μεγάλων τομών και αλλαγών που ενισχύουν τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, μαζί με την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr