Ο ήλιος αυξάνει την αντρική ερωτική επιθυμία

3 Φεβρουαρίου 201022:00

hlios_kai_antrasΛίγη έκθεση στον ήλιο μπορεί να αρκεί για τη βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας του άντρα, δηλώνουν ειδικοί μετά τη δημοσίευση Αυστριακής έρευνας που ανακάλυψε ότι η τεστοστερόνη ενισχύεται από τη βιταμίνη D.

 

Tο μεγαλύτερο μέρος της αναγκαίας θρεπτικής ουσίας παράγεται από το δέρμα με την έκθεση στον ήλιο. Το υπόλοιπο προέρχεται από τη διατροφή.

Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Clinical Endocrinology’ και πραγματοποιήθηκε σε 2.299 άντρες ανακάλυψε ότι όσοι είχαν αρκετή βιταμίνη D είχαν περισσότερη τεστοστερόνη σε σχέση με αυτούς που είχαν χαμηλότερα επίπεδα. Τα επίπεδα και των δυο υποχωρούν τον χειμώνα και αυξάνονται το καλοκαίρι.

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική επιθυμία ενός άντρα. Η τεστοστερόνη επιτελεί αναγκαίες λειτουργίες στα δυο φύλα, όπως τη διατήρηση της μυϊκής δύναμης και της πυκνότητας των οστών.

Οι ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Graz, στην Αυστρία, ανακάλυψαν ότι άντρες με τουλάχιστον 30 νανογραμμάρια βιταμίνης D ανα μιλιλίτρο είχαν πολύ περισσότερη τεστοστερόνη σε σχέση με αυτούς που εμφάνιζαν έλλειψη βιταμίνης D. Στους 2.299 άντρες που μελετήθηκαν, τα επίπεδα τεστοστερόνης και βιταμίνης D φάνηκε να αυξάνονται περισσότερο τον Αύγουστο και να μειώνονται τον χειμώνα, με τα χαμηλότερα επίπεδα να σημειώνονται τον Μάρτιο.

Ο καθηγητής Winfried Marz και οι συνεργάτες του, δήλωσαν ότι τώρα οι επιστήμονες θα πρέπει να εξετάσουν αν τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν την ίδια επίδραση στην τεστοστερόνη.

Ειδικοί στον καρκίνο προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι βλαβερή για την υγεία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr