XANTHI_-_28HS_OKT._2

Μαζί με το καρναβάλι έρχεται η αισχροκέρδεια και η δυσφήμιση.

3 Φεβρουαρίου 201015:47

XANTHI_-_28HS_OKT._2Το γνωστό πρόβλημα της αισχροκέρδειας, τις ημέρες του Καρναβαλιού, και της επακόλουθης δυσφήμισης διογκώνεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα την απαξίωση του θεσμού.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη υπό το Νομάρχη για τη λειτουργία της αγοράς της ημέρες της Αποκριάς. Συμμετείχαν  εκτός του Νομάρχη και των Αντινομαρχών, εκπρόσωποι του Δήμου, της Αστυνομίας, της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής, των επαγγελματιών της Ξάνθης, της Διεύθυνσης Υγείας, της Α’ Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη αργότερα «Η σύσκεψη   αποσκοπούσε   στην   καλύτερη   δυνατή εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών δια της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και ιδιαίτερα των καταστημάτων προσφοράς υπηρεσιών, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία των καλών επαγγελματιών»  Κατά τα άλλα αποφασίστηκε να υπάρξουν συνεχείς έλεγχοι την περίοδο του καρναβαλιού ενώ οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει βελτιωθεί και έκαναν λόγο για “μεμονωμένα περιστατικά” καταγράφονται και είναι δυνατόν να βλάψουν τη φήμη του Καρναβαλιού.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Ξάνθης ανέφερε αμέσως μετά: «Με συμφωνία  όλων, υπηρεσίες και  επαγγελματίες  θα περιφρουρήσουν την καλή εικόνα και φήμη του τόπου μας στις μέρες αιχμής. Φαινόμενα αρνητικά δεν θα γίνουν ανεκτά. Γι* αυτό επιζητούμε την συνεργασία όλων, τον αυτοέλεγχο, δια των επαγγελματικών οργανώσεων και μετά τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών για το καλό του τόπου μας».

Το τριήμερο Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010, θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως ως τηλέφωνο παραπόνων και καταγγελιών το 25410 21133.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr