perimetrikos20daktylios20maketa

Αναμένονται αντιδράσεις για τον Περιμετρικό Δακτύλιο στην Ξάνθη

27 Ιανουαρίου 201016:06

perimetrikos20daktylios20maketaΤην κατηγορία ότι ο Δήμος Ξάνθης απέφυγε να θέσει το θέμα του περιμετρικού δακτυλίου σε κοινωνική διαβούλευση

 

παρότι αποτελεί ζήτημα κεφαλειώδους σημασίας για την πόλη, αναμένεται να επαναλάβει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης όπου θα συζητηθεί η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, ερευνάται το ενδεχόμενο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχει τη σχετική αρμοδιότητα γύρω από τις Περιβαλλοντικές Επιτπώσεις να είχε ζητήσει από το Δήμο να προβεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 12 του μήνα, ενώ ο Δήμος έφερε το θέμα για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο αμέσως μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας. Πάντως, ακριβείς  εκτιμήσεις και κρίσεις για το μεγάλο αυτό έργο αναμένεται να γίνουν στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το όλο ζήτημα του περιμετρικού δακτυλίου, ήρθε ξαφνικά στην επιφάνεια μετά την παρέμβαση του Συλλόγου Μελετητών Ιδιωτικών Έργων του Νομού Ξάνθης στο πρόσφατο Συνέδριο της Νομαρχίας Ξάνθης, κατά το οποίο αναδείχτηκαν οι περιβαλλοντικές και αισθητικές επιφυλάξεις που εκφράζει ο τεχνικός κόσμος για το ζήτημα. Ανάλογες είναι οι επιφυλάξεις που εκφράζει, σύμφωνα με τις ενδείξεις, και η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο παρότι δεν αντιτίθεται στην αναγκαιότητα του έργου. Όπως είναι λογικό, αντιδράσεις αναμένονται και από μερίδα των κατοίκων στις περιοχές όπου διέρχεται ο Περιφερειακός, λόγω προσωπικών συμφερόντων, όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις. Στους θιγόμενους δεν αποκλείεται να βρίσκονται και στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας, αλλά θεωρείται απίθανο να εκφραστούν δημόσια διαφωνίες.

Η πρόθεση για την δημιουργία του έργου, είχε ανακοινωθεί πέρυσι μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης και κοινή σύσκεψη του ίδιου, του Δημάρχου και εκπροσώπων της Εγνατίας Α.Ε.που ανέλαβε να εκπονήσει τη σχετική προμελέτη. Έκτοτε το ζήτημα δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη, μέχρι που ήρθε στην επιφάνεια από τους Μηχανικούς-Mελετητές, ενώ μόλις τη Δευτέρα ο συνδυασμός Πούλιου, έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική μελέτη.

Κατεβάστε τον λεπτομερή χάρτη κάνοντας κλικ  εδώ

Κατεβάστε την αναλυτική  προμελέτη κάνοντας κλικ εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr