Vougias2

Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θράκη

26 Ιανουαρίου 201018:52

Vougias2Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θράκη και συγκεκριμένα στο Νομό Ροδόπης. 

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί επισκέφτηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Γ.Α.Δ.Π.) στη Κομοτηνή. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα γενικού αστυνομικού ενδιαφέροντος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα των Νομών Ροδόπης και Έβρου. 

 Στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου  παρουσία του Διευθυντή Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, παρακολούθησε μέρος του προγραμματισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος μαθημάτων, καθώς και επιδείξεις αστυνομικών τεχνικών. Κατά την ομιλία του προς τους σπουδαστές, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και δεσμεύτηκε για τη βοήθεια που μπορεί να δώσει η πολιτική ηγεσία και τον νέο ρόλο του αστυνομικού, όπως τον οραματίζεται το Υπουργείο.

Απευθυνόμενος στους αστυφύλακες τόνισε, ότι αυτοί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Αστυνομίας, μιας που είναι εκείνοι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες. Ο κ. Βούγιας ανακοίνωσε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας εντός του Ιανουαρίου, η οποία θα επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος αστυνομικής εκπαίδευσης. Οι προτάσεις αυτές θα καλύπτουν όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας: αρχική εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πρακτική άσκηση και δια βίου μάθηση. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των αστυφυλάκων, ο κ. Βούγιας, σημείωσε ότι εξετάζεται το ζήτημα της διάρκειας των σπουδών, η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον διετής και ουσιαστική και όχι, όπως είπε, κατ’ όνομα υπερδιετής, σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν σε διακεκριμένες αστυνομικές Ακαδημίες του εξωτερικού.  

Τέλος, υπογράμμισε ότι το υπουργείο σκοπεύει να ενισχύσει το σύστημα μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική άσκηση, την επιχειρησιακή επανακατάρτιση και τη δια βίου μάθηση. Σημείωσε πως μόνο με τη μεταρρύθμιση θα μπορέσει η αστυνομία να εκπληρώσει επιτυχώς το διπλό της ρόλο, ο οποίος συνίσταται αφενός στην αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος και της βίας και αφετέρου, στον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών. 

Στην Κομοτηνή, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε στη πλατεία το κιόσκι που έχει στηθεί με αφορμή την Εβδομάδα Τροχαίας, όπου διανέμεται από υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης ενημερωτικό υλικό.  Στη συνέχεια παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που διοργανώθηκε, παρουσία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων της σχολής, της Περιφερειάρχου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Υπερνομάρχη Έβρου-Ροδόπης. Η επίσκεψη στο Νομό Ροδόπης ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση στο ΕΧΠΑ Βέννας, όπου συναντήθηκε τόσο με το ιατρικό προσωπικό της Νομαρχίας και τους αστυνομικούς που εργάζονται εκεί, όσο και με τους αλλοδαπούς.

 Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός ανακοίνωσε τις προθέσεις σχετικά με τα νέου τύπου κέντρα καταγραφής και διαχείρισης και δήλωσε αισιόδοξος ότι, παρότι φέτος οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, με την καλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και τις αποφάσεις που θα ληφθούν, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ καλύτερα στον τομέα της υποδοχής των μεταναστών και της παροχής ασύλου. 

Η επίσκεψη του υφυπουργού ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη  όπου συναντήθηκε με τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη.

Vougias1

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr