artemida_shmera3

Αρτέμιδα, το χωριό της Κύπρου

26 Ιανουαρίου 201018:14

artemida_shmera3Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” της Κύπρου σχετικά με την Αρτέμιδα της Ηλείας.

 

Το χωρίο που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Χάρη στη μεθοδικότητα της κυπριακής κυβέρνησης, η κοινότητα Αρτέμιδα της Ηλείας στην Πελοπόννησο αναγεννήθηκε από τις στάχτες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 24ης Αυγούστους 2007. Η κοινότητα πλήγηκε όσο καμιά άλλη από την πυρκαγιά με απολογισμό 26 νεκρούς, ανάμεσά τους και 7 παιδιά.Η Κυριακή ήταν ιστορική για τους κατοίκους της κοινότητας του Δήμου Ζαχάρεως, αλλά και για τις περιοχές της Πελοποννήσου που βρέθηκαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ανάμεσα σε πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά που κρατούσαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες, πραγματοποιήθηκε η τελετή επίσημης παράδοσης του έργου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην παρουσία του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Οι υπόλοιπες πληγείσες περιοχές χάθηκαν στην ελληνική γραφειοκρατία με αποτέλεσμα να μη γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες. Μέσα σε δυο χρόνια η Κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε σε επιδιόρθωση και αποκατάσταση 45 κατοικιών, πλήρη επισκευή 32 αποθηκών/ στάβλων, στην κατασκευή ελαιοτριβείου και τη διαμόρφωση του πλατειακού χώρου, που έχει ονομαστεί σε «Πλατεία Κύπρου».Το όλο έργο κόστισε ?14 εκ. περίπου, και εξαγγέλθηκε από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Χθες υπερήφανος ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, που το Τμήμα Πολεοδομίας που προΐσταται είχε το γενικό πρόσταγμα της ανάπλασης της κοινότητας, δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων των ελληνικών Αρχών, μη εξαιρουμένου του πρωθυπουργού της χώρας.«Εδώ και δεκαετίες ιδιαίτερα, όταν αναφερόμαστε στα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Κύπρος, συνηθίζουμε να λέμε και να το εννοούμε ότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας. Σήμερα, θα έλεγα ότι το αποδεικνύουν οι ίδιοι στην πράξη», είπε ο κ. Παπανδρέου.Υπογράμμισε ακόμα ότι «σε δύσκολες στιγμές δεν είμαστε μόνοι μας. Όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον η Ελλάδα θα είναι δίπλα στην Κύπρο και θα τη στηρίξει θερμά στις προσπάθειές της για μια δίκαιη λύση που θα ενώσει τη Μεγαλόνησο».Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι «όπως η Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της Κύπρου προστρέχει να βοηθήσει και στέκεται αλληλέγγυα, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι και η Κύπρος με τις δυνάμεις που διαθέτει θα προσέτρεχε να βοηθήσει τους αδελφούς Έλληνες». Εκφράζοντας τις καλύτερες ευχές της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, ευχήθηκε: Να είναι όλα καλορίζικα.

 Δημήτρης Χριστόφιας και Ανδρέας Παπανδρέου στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στο στόχο που έθεσε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος για αποκατάσταση της Αρτέμιδας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο άκουσμα του ονόματος Τάσσος Παπαδόπουλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα. Την αγάπη τους προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο, άλλωστε την έδειξαν με τη φωτογραφία του αείμνηστου Προέδρου που τοποθέτησαν πάνω από το τζάκι στην αίθουσα που έγινε η εκδήλωση.»  

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr