perimetrikos20gefyra20kosynthou20logo

Κρίσιμο Δημοτικό για περιμετρικό δακτύλιο της Ξάνθης.

26 Ιανουαρίου 201015:50

perimetrikos20gefyra20kosynthou20logoΙστορική χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γνωμοδοτήσει επί της προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το  μεγαλόπνοο σχέδιο της κατασκευής της ανατολικής και δυτικής παράκαμψης Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

 

Παρόλο που δεν θέλησε να πει αρκετά για το ζήτημα πριν από το Δημοτικό Συμβουλιο, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους του XanthiPress και της ΕΡΑ το βράδυ της Δευτέρας τόνισε ότι στην προσεχή συνεδρίαση θα ληφθεί μια απόφαση που θα αλλάξει το μέλλον της πόλης, προσθέτοντας ότι όσοι αντιταχθούν θα αναλάβουν το βάρος της ιστορικής ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές.

Η βαρυσήμαντη αυτή δήλωση του Δημάρχου επιχειρεί να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που αναμένεται να υπάρξουν για συγκεκριμένες παραμέτρους του έργου, για τη δυτική παράκαμψη ενώ σε ότι αφορά στην ανατολική παράκαμψη επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που υπάρχουν για αλλοίωση της εικόνας της Παλιάς Πόλης λέγοντας ότι θα υπάρχει ένα σύγχρονο επίτευγμα που θα στέκεται ως αξιοθέατο πίσω από την Παλιά Πόλη.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Πούλιος κοινοποίησε τη Δευτέρα στα Μ.Μ.Ε την προμελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπόνησε η Εγνατία Οδός καθώς και την προσωρινή όδευση του έργου, κατηγορώντας εμμέσως τη δημοτική αρχή ότι δεν φρόντισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αυτό το σημαντικό ζήτημα. Επιφυλάξεις για τις περιβαλλοντικές και αισθητικές επιπτώσεις του έργου αναμένεται να προβάλει ο συνδυασμός του Νίκου Ανταμπούφη, χωρίς πάντως να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα του έργου.

Τι προβλέπει η μελέτη

Σύμφωνα, λοιπόν με την πρώτη μελέτη η ανατολική παράκαμψη ξεκινά από τη στροφή στον οικίσκο του φυσιολατρικού ομίλου, λίγο πριν το υπαίθριο δημοτικό θέατρο, περνά με κοιλαδογέφυρα στο απέναντι βουνό προς το πρώην δορυφορικό κέντρο εκπομπής του Δήμου (υπάρχει μια παραλλαγή για διέλευση του Κοσύνθου κοντά στην υπάρχουσα γέφυρα στο 4ο χλμ), διέρχεται πάνω από το Σαμακώβ και στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης διασχίζει κάθετα το δρόμο και τις γραμμές του τρένου για να καταλήξει στη διασταύρωση του υπάρχοντος περιφερειακού με την Ε.Ο. Ξάνθης-Λάγους.

Η δυτική παράκαμψη ξεκινά από το ίδιο σημείο, διέρχεται πίσω από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και κοινή συνισταμένη των παραλλαγών που προτείνονται είναι να φτάσει πίσω από την Αγία Ειρήνη σε χαραδρογέφυρα στο Καζίνο και από εκεί με τούνελ να διασχίσει όλη την περιοχή των λατομείων, πάνω από τη Νέα και Παλιά Χρύσα πριν καταλήξει στην υπάρχουσα διασταύρωση της Αστυνομικής Σχολής και από κεί μέσω του Υποσταθμού της ΔΕΗ συναντήσει την περιφερειακή οδό.

Κατεβάστε τον λεπτομερή χάρτη κάνοντας κλικ εδώ
Κατεβάστε την αναλυτική προμελέτη κάνοντας κλικ εδώ

perimetrikos20daktylios20maketa

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr