Κοινωνική Ψυχολογία

25 Ιανουαρίου 201018:07

koinonikh_psixologiaΜε το βιβλίο αυτό εγκαινιάζεται η νέα σειρά «Κοινωνική Ψυχολογία» των «Ελληνικών Γραμμάτων».

 

Μια σειρά που, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Κλήμης Ναυρίδης, φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τον Έλληνα αναγνώστη, το φοιτητή, τον κοινωνική επιστήμονα, αλλά και ευρύτερα, τον σκεπτόμενο άνθρωπο που ενδιαφέρεται και προβληματίζεται γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, με σημαντικούς συγγραφείς, Έλληνες και ξένους, που καλύπτουν με τη δουλειά τους ένα μεγάλο φάσμα ψυχοκοινωνιολογικών ερευνών και εφαρμογών.

Το παρόν βιβλίο είναι εισαγωγικό της σειράς, καθώς σ’ αυτό παρουσιάζονται τα κύρια θεωρητικά πεδία της επιστήμης της Κοινωνικής Ψυχολογίας.

Τα τέσσερα μέρη στα οποία χωρίζονται τα είκοσι τρία κεφάλαιά του καλύπτουν τους βασικούς θεωρητικούς άξονες της κοινωνικής ψυχολογίας:
-Πώς σκέφτονται οι άνθρωποι;
-Πώς κρίνουμε τους άλλους; Πώς κρινόμαστε από αυτούς;
-Πόσο εύκολα επηρεάζεται ο καθένας;
-Για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο επικοινωνούμε;

Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με ένα παράδειγμα (ένα γεγονός, μια εμπειρία, ένα απόσπασμα μυθιστορήματος), το οποίο συμπληρώνει και αποσαφηνίζει τη θεωρία.

Οι είκοσι επτά συγγραφείς του τόμου, καθηγητές και ερευνητές που διδάσκουν κοινωνική ψυχολογία σε διάφορα πανεπιστήμια, συνδυάζουν την κλασική παρουσίαση των κύριων πεδίων της επιστήμης αυτής με μια ζωντανή και δυναμική προσέγγισή της.

Τον τόμο έχει επιμεληθεί ο Nicolas Roussiau, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Rennes II.

Στο πλαίσιο της σειράς θα ακολουθήσουν πρωτότυπα ή μεταφρασμένα βιβλία, βασικά ή πιο εξειδικευμένα, μονογραφίες και συλλογικά έργα, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα διαφορετικών προσεγγίσεων και ασχολούνται με κρίσιμα ψυχοκοινωνικά ζητήματα της εποχής.

ΣΕΙΡΑ: Κοινωνική Ψυχολογία

ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Nicolas Roussiau,Κλήμης Ναυρίδης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Μαλαθράκη

ΣΕΛΙΔΕΣ: 437

ΕΤΟΣ: 2010

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17.0 x 24.0

ISBN: 978-960-19-0531-0

ΤΙΜΗ: 43.3 €

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr