Το κατόρθωμα της επικοινωνίας

25 Ιανουαρίου 201018:09

to_katorthoma_thw_epikoinoniasΠαρά την ανάπτυξη της τεχνικής και επιστημονικής προόδου των μέσων επικοινωνίας, η σωστή μεταβίβαση και λήψη ενός μηνύματος, η συνεννόηση, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση των ανθρώπων, σπάνια κατορθώνεται στην εποχή μας.

 

 Κι έτσι τα άτομα, οι ομάδες και οι κοινότητες, δεν ολοκληρώνουν τους στόχους τους. Με συνέπεια να επικρατεί η σύγχυση, η διάσπαση της κοινωνίας και η μοναξιά.
Αυτό συμβαίνει γιατί η πραγματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι μόνο μια -μεταβίβαση ενός μηνύματος-, μιας ιδέας ή μιας εντολής. Αλλά είναι και δημιουργία σχέσεων. Είναι γνώση και συμπεριφορά. Καθώς και το αντίθετο! Η οποιαδήποτε σχέση, μπορεί να έχει και επικοινωνιακά αποτελέσματα.
Και ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός, του βιβλίου μας το -Κατόρθωμα της Επικοινωνίας-: εκτός από τους κανόνες, τις προϋποθέσεις και τις λειτουργίες της επικοινωνίας, να πληροφορήσει τον αναγνώστη για το- πώς μπορεί να γίνει μια αποτελεσματική επικοινωνία στην εποχή μας, εποχή σύγχυσης και κουφότητας. Και για το πώς κατορθώνεται, πέρα από τις τεχνικές και επιστημονικές διαδικασίες, μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή σχέση, αληθινή προσέγγιση και αλληλοκατανόηση των ανθρώπων.

Συγγραφέας
ΦΕΡΟΥΣΗΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έκδοση 1992
Σελίδες 176

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr