Από τους ΟΤΑ η αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων

24 Ιανουαρίου 201020:02

pinakides_dromousΟι δήμοι και οι κοινότητες υποχρεούνται να αφαιρούν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες στις λεωφόρους και τους δρόμους, σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να τις αφαιρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Eργων.

 

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της κατά των αρμόδιων αρχών για την ανοχή που επιδεικνύουν όσον αφορά την παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων. Με τις σχετικές αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ δικαίωσε τον δικηγόρο Αθανάσιο Τσιώκο-Πλαπούτα, δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του. Του επιδίκασε ως χρηματική αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης το ποσό των 117.388,11 ευρώ (θα καταβληθεί ή από το Δημόσιο ή από το δήμο Παπάγου). Συγκεκριμένα, ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του πριν δέκα χρόνια στις 12 Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Κατεχάκη, όταν προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε διαφημιστική πινακίδα. (Πηγή :ESPRESSO)

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr