Αρνί Ουαλίας

23 Ιανουαρίου 201015:32

arni_oyaliasΑρνί Ουαλίας

 

Υλικά για 6 άτομα

1 μπούτι  αρνιού, περίπου 1,4 κιλά
αλάτι και πιπέρι
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
45 με 60 ml (3 – 4 κουταλιές της σούπας) μέλι
κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
300 ml (1 / 2 pint) ξηρός μηλίτης

Προετοιμασία

Βάζουμε το αρνάκι σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και το πιπέρι και το τριμμένο τζίντζερ. Περιχύστε με το μέλι (μπορείτε να ζεστάνετε  αν είναι πολύ πηχτό), βάλτε το δενδρολίβανο στην κορυφή του μπουτιού και ρίξτε γύρω του  τον μηλίτη.

Ψήνουμε  σε 220 ° C  για 30 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε την θερμοκρασία στους  200 ° C   μέχρι το  αρνί να μαλακώσει.

Αν το αρνί αρπάξει  – λόγω του μελιού- προστατεύστε το  με αλουμινόχαρτο. Εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο περισσότερο μηλίτη.

Ο μηλίτης και το  μέλι θα κάνουν μία όμορφη σάλτσα απλά αφαιρέστε τυχών παραπανίσιο λίπος περνώντας την από κρησάρα. 

www.syntages-mageirikhs.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr