Μουσακάς

23 Ιανουαρίου 201015:25

moysakasΜουσακάς

 

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες
750 γρ  πατάτες
750 γρ κολοκύθια
600 γρ. κιμάς
4  τομάτες ψιλοκομμένες
2  κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
Μπεσαμέλ

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε   τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να   και να βγάλουν τα υγρά τους.

Τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι με τον κιμά και  λίγο αλάτι και όταν είναι έτοιμος τον σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν
τα νερά τους.

Τηγανίζουμε  ελαφρά τα λαχανικά.

Τα στρώνουμε  σε ένα ταψί, πρώτα τις μελιτζάνες μετά τα κολοκύθια και από πάνω τις πατάτες.

Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε το κεφαλοτύρι .

Τέλος καλύπτουμε τα πάντα με την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε τον μουσακά μας  σε μέτριο προς δυνατό φούρνο (180 – 200°) περίπου για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Τρώγεται χλιαρός ή παγωμένος από το ψυγείο

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr