Χταπόδι με σπανάκι

23 Ιανουαρίου 201015:19

spanaxiΧταπόδι με σπανάκι

 

Υλικά

1 κιλό χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια

1 κιλό  σπανάκι ( φρέσκο)

Μισό κιλό  κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μισό κιλό  ντομάτες τριμμένες

2 κουταλιές μαϊντανό

2 φλιτζάνια κόκκινο  κρασί

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μισό λεμόνι στυμμένο

πιπέρι

Αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Προετοιμασία

Τσιγαρίζουμε  τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα με το  λάδι.

Ρίχνουμε  το χταπόδι και αναδεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό, λεμόνι, πιπέρι και  το σπανάκι.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και 2 ποτήρια βραστό νερό.

Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα .

Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Στο τέλος θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.

Πηγή:http://syntages-mageirikhs.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr