Φάβα Σαντορινιά

23 Ιανουαρίου 201015:17

favaΦάβα Σαντορινιά

 

Υλικά

500 γρ. φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός 1 λεμονιού


Προετοιμασία

Πλένουμε τη φάβα σε ένα σουρωτήρι  και την αφήνουμε να μουλιάσει για 3 ώρες.

Την βάζουμε σε μία κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με νερό.

Όταν αρχίζει να αφρίσει αρχίζουμε να την ξαφρίζουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει στα 4 και την αφήνουμε  να βράσει μέχρι να πήξει ανακατεύοντας που και πού για να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε  το λάδι, το χυμό του λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και  αλάτι.

Τρώγεται κρύα η δροσερή.

Πηγή:http://syntages-mageirikhs.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr