Καριόκες

23 Ιανουαρίου 201015:01

kariokesΚαριόκες

 

 

Υλικά:

* 3/4 κούπας γάλα

* 250 γρ. μαργαρίνη

* 1 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη

* 1½ κούπας κακάο

* 3 πακέτα μπισκότα (Παπαδοπούλου τετράγωνα)

* 2½ κούπες καρύδια ψιλοκομμένα

* 750 γρ. κουβερτούρα

* 2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο


Προετοιμασία

Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν τρίμματα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα, το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομματάκια και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Χωρίζουμε το μίγμα σε 3 μέρη.

Σε μία διαφανή μεμβράνη τοποθετούμε το ένα από τα τρία μέρη και τυλίγουμε σε μορφή μπαστουνιού (κυλίνδρου). Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα δύο μέρη.

Τοποθετούμε τους “κυλίνδρους” στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες (μέχρι να παγώσουν καλά).

Κόβουμε σε ισομερή (σε πάχος) ροδέλες (περίπου 1,5 cm).

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτοντας και το καλαμποκέλαιο. Αφού λιώσει, βουτάμε κάθε κομμάτι (ροδέλα) στη σοκολάτα και τοποθετούμε σε ταψάκι το οποίο πριν έχουμε καλύψει με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε τις καριόκες στο ψυγείο (στη συντήρηση) και τις αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν καλά.

Μπορούμε προαιρετικά να τις τυλίξουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο πριν τις σερβίρουμε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr