Λαχανικά ραγού με κους-κους

23 Ιανουαρίου 201014:50

laxanika_ragousΛαχανικά ραγού με κους-κους

 

 

 

Συστατικά

  • 4 καρότα τεμαχισμένα διαγώνια σε φέτες του 1 εκατοστού
  • 1 ρέβα τεμαχισμένη σε φέτες του 1 εκατοστού
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 γλυκο πατάτα κομμένη σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δενδρολίβανο τριμμένο
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών
  • ¼ της κούπας πάστα ντομάτας
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1/3 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πράσινης πιπεριάς καυτερή
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα καρότα, τις ρέβες, το σκόρδο, τη γλυκό πατάτα και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να μισοψηθούν τα λαχανικά.

Στο μεταξύ, σε μία μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το ζωμό λαχανικών με την πάστα ντομάτας και τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μισοψημένα λαχανικά, τις ντομάτες και τα μαύρα φασόλια. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύδι και τη σάλτσα πιπεριάς.

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr