Έξυπνες λύσεις για το σπίτι

23 Ιανουαρίου 201012:33

exupnes_luseisΈξυπνες λύσεις για το σπίτι. Αρκεί να έχετε φαντασία!

 

  • Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα, δοκιμάστε κάτι παλιό και αποτελεσματικό : βάλτε λίγη πορτοκαλάδα ή άλλο αναψυκτικό σε άδεια πλαστικά μπουκάλια. Ανοίξτε μερικές τρύπες κάτω από το στόμιο σε μέγεθος που να μπορεί να περάσει ένα μολύβι, κουμπώστε το μπουκάλι και κρεμάστε το στη βεράντα σας. Το περιεχόμενο θα προσελκύσει τις σφήκες, οι οποίες αφού μπουν μέσα στο μπουκάλι, δεν θα μπορέσουν να ξαναβγούν.
  • Αν έχετε γκαζόν το οποίο έχει κιτρινίσει σε κάποια σημεία, μπορείτε να ραντίσετε το κομμάτι αυτό με μπύρα. Η μπύρα δυναμώνει το γκαζόν και καταπολεμεί τους μύκητες που τυχόν αναπτύσσονται και το ξεραίνουν. Εάν όμως το πρόβλημα συνεχιστεί, ρωτήστε έναν γεωπόνο.
  • Εάν έχετε μπρούτζινα ή χάλκινα αντικείμενα μαυρισμένα από την πολυκαιρία, μπορείτε να φτιάξετε δικά σας προϊόντα για την περιποίησή τους. Προσθέτετε σε ζεστό ξύδι μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και, βουτώντας ένα πανί στο διάλυμα, αλείφετε με αυτό τα αντικείμενα, και στη συνέχεια τα τρίβετε με ένα μαλακό πανί για να γυαλίσουν. Ένα άλλο διάλυμα που μπορείτε να φτιάξετε αποτελείται από 2 μέρη χλωρίνης και 1 μέρος χλιαρό νερό. Βουτάτε το αντικείμενο μέσα σ’ αυτό για πολύ λίγο κι έπειτα το ξεβγάζετε και το σκουπίζετε καλά μ’ ένα βαμβακερό πανί. Για αντικείμενα με δύσκολα σημεία (σκαλίσματα κλπ) χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα.
  • Για να καθαρίσετε σωστά την καφετιέρα σας, φτιάξτε ένα μείγμα από ένα μέρος νερό και ένα μέρος ξύδι ή 2 κουτ. σούπας σόδα. Τοποθετείστε το στην καφετιέρα και βάλτε την σε λειτουργία. Μόλις τελειώσει, ξεπλύνετε το δοχείο και βάλτε πάλι την καφετιέρα να λειτουργήσει με σκέτο νερό για να ξεπλυθούν τα υπολείμματα του ξυδιού ή της σόδας. Αν χρησιμοποιείται καθημερινά την καφετιέρα σας, καθαρίστε την μια φορά την εβδομάδα. 
Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr