FANELA_20_XRONIA

Χρυσή Γιορτή την Τετάρτη στο Σαλέ. Οι καλύτεροι της 20ετίας για τη Skoda Ξάνθη

24 Οκτωβρίου 201022:11

FANELA_20_XRONIA

Μια εκδήλωση από αυτές που μένουν αξέχαστες πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 27 Οκτωβρίου . Πρόκειται για τη βράβευση της χρυσής ενδεκάδας της Skoda Ξάνθη στην διάρκεια των 20 ετών παρουσίας της στην πρώτη κατηγορία.

Μετά την πρωτοβουλία των δικτυακών τόπων XanthiPress.gr και XanthiSports.gr πραγματοποιήθηκε για 2 μήνες μια ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας που πέρασε από την ομάδα στην ιστορία της παρουσίας της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου .Το κοινό είχε τη δυνατότητα μέσα από την ειδική ιστοσελίδα skodaxanthifc20.gr να ψηφίζει τον καλύτερο κατά τη γνώμη του ποδοσφαιριστή σε κάθε θέση. Ακόμη και αυτοί που δεν αναδείχτηκαν μέσα στην ιδανική ενδεκάδα είναι ονόματα ηχηρά με τεράστια προσφορά στην ομάδα. Τα αποτελέσματα, μετά τις 4.638 ψήφους που υποβλήθηκαν από όσους συμπλήρωσαν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα. ανέδειξαν τους εξής 11:

ΜΠΟΥΤΣΕΚ, ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΑΝΤΖΑΣ, ΚΕΧΑΓΙΑΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΜΕΡΣΟΝ, ΤΖΑΤΖΟΣ, ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ, ΤΕΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΜΑΡΤΣΕΛΟ, ΡΑΤΖΙΝΣΚΙ

Αρκετοί από αυτούς έχουν ειδοποιήσει ήδη ότι θα παραβρεθούν με μεγάλη χαρά. Κάποιοι άλλοι που βρίσκονται στο εξωτερικό καταβάλλουν προσπάθεια να είναι στην εκδήλωση. Ένας από αυτούς και ο Πέτρος Τεγγελίδης που δήλωσε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη χάσει αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Παρόντες σίγουρα θα είναι οι Άντζας, Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Κεχαγιάς, Τζάτζος, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται για τους Τοροσίδη και Λουτσιάνο που έχουν αγωνιστικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ιδιαίτερα δύσκολο θεωρείται να βρεθούν οι Έμερσον και Ρατζίνσκι και μάλον και ο Μαρτσέλο που ταξιδεύει στη Βραζιλία. Τα μέλη της χρυσής ενδεκάδας θα παραλάβουν στην εκδήλωση μια ειδική αναμνηστική φανέλα, την πρώτη που φόρεσε η ομάδα στην Α’ Εθνική, με το όνομά τους.

Bράβευση Ζήση Βρύζα – Χ. Πανόπουλου

Παρών θα είναι και θα τιμηθεί ο Ζήσης Βρύζας. Ο πάντα αγαπητός επιθετικός της ομάδας που διαμένει όλο και περισσότερο, πια, στην Ξάνθη δεν συμπεριελήφθη στους “11” για λίγες ψήφους. Οι συντελεστές της εκδήλωσης όμως θεώρησαν επιβεβλημένο να τιμήσουν τον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος διεθνής κατά τη διάρκεια της παρουσίας της ομάδας στην Α’Εθνική αλλά, φυσικά, και ο μοναδικός παίκτης προερχόμενος από τη Skoda Ξάνθη, που αποτέλεσε έναν από τους πιο βασικούς συντελεστές της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού αθλητισμού, στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Τέλος, καθώς αυτή η 20ετής συνεχόμενη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, έχει από πίσω της αιτία με ονοματεπώνυμο, οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να τιμήσουν και το μεγαλομέτοχο της ομάδας Χρήστο Πανόπουλο για την συνεπή παρουσία της ομάδας σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Παρόντες όλοι οι συντελεστές της ανόδου. Ιδιαίτερη συγκίνηση.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την ιστορία της ομάδας είναι η επιστροφή μετά από 20 χρόνια, των ανθρώπων που έφτασαν την ομάδα στο ορόσημο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Η μεγάλη έκπληξη είναι η παρουσία του Τάσου Αναστασιάδη, του προπονητή που οδήγησε το εκπληκτικό σύνολο της περιόδου 1989-90 στην άνοδο, ο οποίος αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση να την πρόσκληση του XanthiPress.gr να παραβρεθεί και να τιμηθεί στη σημαντική εκδήλωση προκειμένου να εκπληρωθεί και μια υποχρέωση της Ξάνθης απέναντί του, κάτι που αποτέλεσε και ένα παράπονό του όλα αυτά τα χρόνια.  Στην είδηση της παρουσίας του παλαίμαχου προπονητή στην Ξάνθη, αρκετοί εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για αυτή τη σημαντική στιγμή της επιστροφής.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί. Παρών θα είναι και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο γυμναστής εκείνης της ομάδας που παραμένει πάντοτε αγαπητός στους φίλους της Ξάνθης αλλά και οι υπόλοιποι τεχνικοί και διοικητικοί συντελεστές εκείνης της ομάδας με πρώτο το Θεόδωρο Κοκκάλα που θα τιμηθεί επίσης για τη σημαντική του προσφορά. Οι εκπλήξεις ενδέχεται να είναι περισσότερες εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες των διοργανωτών, ανά την Ελλάδα …

Η εκδήλωση γίνεται την Τετάρτη στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Le Chalet.  Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., το ξενοδοχείο Le Chalet, το κατάστημα Orange, η Figli, η Ξυλεία Πανταζίδη, η Αιχμή Graphics, ΕΠΣ Ξάνθης, Μάρκετ Δουκίδη, GREEN APPLE Web Marketing Consultants,  τους οποίους ευχαριστούν θερμά οι διοργανωτές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr