2 λόγοι για να διακοσμήσετε το γραφείο

12 Μαΐου 202112:28

Σίγουρα κανείς δεν χαίρεται ιδιαίτερα να πρέπει να κάνει τη δουλειά του σε ένα μουντό, τυποποιημένο γραφείο. Το να βλέπετε καθημερινά τους ίδιους λευκούς τοίχους και να πρέπει να είστε δημιουργικοί και παραγωγικοί σε έναν βαρετό χώρο δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Ίσως είναι καιρός να ανανεώσετε τα πολυκαιρισμένα έπιπλα γραφείου που υπάρχουν εκεί από την εποχή των δεινοσαύρων, αλλά και τη διακόσμηση που αποτελείται ουσιαστικά από ένα γλαστράκι με ένα ξεραμένο φυτό.

 

Γιατί είναι σημαντική η διακόσμηση του γραφείου

  1. Καλύτερη εντύπωση στους επισκέπτες

Η εικόνα του χώρου λέει πολλά και για την εκάστοτε εταιρεία. Είτε πρόκειται για σημαντικούς πελάτες είτε για συνεργάτες, το να βλέπουν ένα ευχάριστο περιβάλλον στις συναντήσεις σας σίγουρα θα τους αφήνει μια πολύ καλή εντύπωση και για εσάς. Ένας καλά οργανωμένος, καθαρός χώρος μπορεί να ωθήσει έναν καινούργιο πελάτη να σας εμπιστευθεί πιο εύκολα. Αντιθέτως, η ανοργανωσιά ή μια παρωχημένη αίσθηση στη διακόσμηση, μπορεί να δημιουργήσει παρόμοια εντύπωση και για την ίδια την επιχείρηση.

Παράλληλα, η εικόνα του χώρου μπορεί να αποδώσει το ύφος της επιχείρησης. Πρόκειται για μια πιο «σοβαρή» εταιρεία ή υπάρχει χώρος για μια σχετική χαλαρότητα, δημιουργικότητα και fun διάθεση;

  1. Καλύτερα αποτελέσματα

Ίσως η πιο προφανής και η πιο σημαντική επίδραση που θα έχει μια ανανέωση στο γραφείο. Οι εργαζόμενοι περνούν πολλές ώρες εκεί. Είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι τους και γι’ αυτό πρέπει να μπορούν και να το αντιμετωπίζουν σαν έναν δικό τους χώρο, εξίσου οικείο με το σπίτι. Τα σωστά γραφεία, έπιπλα όπως είναι οι σωστές, εργονομικές καρέκλες, θα τους βοηθήσουν να δουλεύουν με άνεση και να αποφύγουν προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από τις πολλές ώρες που περνούν καθιστοί. Έπιπλα όπως συρταριέρες και ράφια θα συμβάλλουν στο να διατηρούν το χώρο εργασίας τους οργανωμένο, αλλά και στο να βρουν επιτέλους μια θέση για τη στοίβα από χαρτιά που ήταν το μόνιμο διακοσμητικό στοιχείο του γραφείου τους.

Οι πολύχρωμες λεπτομέρειες (σε χρώματα όπως το κίτρινο), είτε στους τοίχους είτε σε διάφορα έπιπλα και άλλα διακοσμητικά, βοηθούν σημαντικά στην αύξηση της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας. Επίσης, συμβάλλουν στη χαλάρωση και στη συγκέντρωση (ανάλογα, πάντα, με το ποια θα επιλέξετε). Όπως και να έχει, ένα πάλλευκο γραφείο, χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, είναι πολύ πιθανό να κάνει τους εργαζόμενους να βαριούνται πολύ πιο εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι λογικό να εργάζεται κανείς με μεγαλύτερη ευχαρίστηση σε ένα περιβάλλον που εμπνέει δημιουργικότητα, ηρεμία και ισορροπία. Και είναι λογικό ένας τέτοιος χώρος να δημιουργεί μια πολύ καλή εντύπωση στους επισκέπτες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr