Πρωτομαγιά με 2 συγκεντρώσεις και οικολογικές ανησυχίες στην Ξάνθη.

1 Μαΐου 201017:22

protomagia_20100_karasakalidis_1Παρά τις πρωτόγνωρα δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις για τους μισθωτούς και την τεράστια δημοσιονομική κρίση της χώρας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά κυμάνθηκε στα συνηθισμένα – χαμηλά- επίπεδα των τελευταίων ετών.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο παρέστησαν περίπου 100-120 άτομα, ανάμεσά τους τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακοκύ Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος ,  πρώην Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Γούναρης, ο Πρόεδρος της ΟΒΕΞ Σωτήρης Τσιακίρογλου,  η Νομαρχιακή Σύμβουλος Γκιουλ Καραχασάν, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ανταμπούφης,  ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένη ήταν φέτος η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

 Στη συγκέντρωση που έγινε στις11 περίπου μπροστά στο Εργατικό Κέντρο απηύθηνε μήνυμα η ηγεσία του Εργατουπαλληλικού Κέντρου και ακολούθησε πορεία. Την ίδια ώρα αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία. Kυριάρχησαν φυσικά τα συνθήματα εναντίον του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης επί το έργον

 Πάντως οι δρόμοι που οδηγούσαν στο βουνό, αλλά και στις παραλίες της πόλης ήταν κατάμεστοι. Στις εξόδους υπήρχε διανομή εντύπων με μήνυμα για την ημέρα από τη Νομαρχία Ξάνθης ενώ υπήρξε και πρωτοβουλία του μάρκετ Δουκίδη για τη διανομή σάκων απορριμμάτων. Η έκπληξη όμως περίμενε όσους ταξίδεχαν προς την ορεινή περιοχής. Στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Δράμας περίμενε ο αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, ο οποίος καλωσόριζε τους επισκέπτες και διένειμε μαζί με εθελοντές του Δήμου ειδικές βιοδιασπώμενες σακούλες προκειμένου οι  να μην αφήσουν απορρίμματα στις περιοχές του Δήμου καθώς και CD-ROM ανάλογου περιεχομένου.

 Άλλωστε ο Δήμος Σταυρούπολης, γνωστός και για τις οικολογικές ανησυχίες της δημοτικής αρχής, κατείχε τη μερίδα του λέοντος στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος με αρκετές χιλιάδες επισκεπτών να κατακλύζει καθε διαθέσιμη γωνιά της ορεινής περιοχής, σε σημείο που τα οχήματα που κατευθυνόταν στις περιοχές της Σταυρούπολης κινούνταν το ένα πίσω από το άλλο. Φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο αρκετοί επισκέπτες στο 7ο, στο 14ο και στο 17ο χιλιόμετρο της Ε.Ο.  Ξάνθης-Δράμας να κατασκηνώνουν από την προηγούμενη μέρα σε σκηνές.

 Ο καλός καιρός ευνόησε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην περιοχή της Ξάνθης.

protomagia_2010_karasakalidis_2

protomagia_2010

protomagia_ergatiko_2010

protomagia_2010_ergatiko_3

protomagia_ergatiko_2010_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr