Ξάνθη: Συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για τη μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία

8 Απριλίου 202010:35

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Συμβολική κινητοποίηση  στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Στις 7 Απρίλη ενώσαμε τη φωνή μας με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία! Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα.

Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και όσων είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτή τη στιγμή.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους και καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να τα υλοποιήσει εδώ και τώρα!

Η επιδημία του κορονοϊού έρχεται να αποδείξει με δραματικό τρόπο το πόσο επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία του λαού είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα

Έρχεται να αποδείξει το ποσό επίκαιρη και αναγκαία είναι η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Ότι η λογική της δήθεν συμπληρωματικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας όχι μόνο δεν είναι προς όφελος του εργαζόμενου λαού, αλλά επικίνδυνη και απέναντι σε αυτόν.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ελλείψεις, που όσο κι αν προσπαθούν οι κυβερνώντες και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους να κρύψουν, ο λαός τις έβλεπε και τις βλέπει καθημερινά μπροστά του. Εξάλλου οι “ευχαριστίες”, τα χειροκροτήματα και τα όμορφα λόγια για “εθνική ομοψυχία” και “ενότητα”, δεν μπορούν να κρύψουν τις τραγικές ελλείψεις και στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης είναι ότι το ήδη υπάρχον ιατρικό προσωπικό, που κατέχει οργανικές θέσεις, αποτελεί το 60% του προβλεπομένου.

Οι ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με τις πολιτικές τους διέλυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας, που μετέτρεψαν την Υγεία σε εμπόρευμα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, δεν κρύβονται από τις ευχαριστίες προς “χορηγούς” και “ευεργέτες”. Άλλωστε οι “χορηγίες” των δήθεν ευεργετών είναι ψίχουλα μπροστά στα κέρδη που αποκομίζουν από τον ιδρώτα και την εκμετάλλευση των εργατών.

Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην «ατομική ευθύνη» και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή που παίρνονται αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, μεγάλοι χώροι δουλειάς λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας.
Ενώ ο χρόνος που «αγοράσαμε» όπως λέει η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιείται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και για νέες ΜΕΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει να «ταΐζει» με ζεστό χρήμα τις ιδιωτικές κλινικές. ‘’Μένουμε σπίτι’’ αλλά το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.

Απαιτούμε:

► Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
► Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
► Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
► Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
► Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους: νοσούν, αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης, καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους ή παραμένουν με τα παιδιά τους στο σπίτι εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.
► Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
► Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr