Εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων το «Oruc Reis» – Από κοντά η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

31 Ιανουαρίου 202009:16

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πολεμικό Ναυτικό λόγω της περίεργης πορείας που καταγράφεται από το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis», το οποίο κινείται προς τα ελληνικά ύδατα, χωρίς να συνοδεύεται από πολεμικά πλοία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, το ερευνητικό σκάφος κινείται με όρους αβλαβούς διέλευσης*, παρακολουθείται από την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», ενώ στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές.

Η ελληνική φρεγάτα απέπλευσε από την Κάρπαθο με προορισμό την περιοχή που φέρεται να βρίσκεται το τουρκικό πλοίο. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δεν έχει ενεργοποιημένες συσκευές, ενώ δεν αποκλείεται να βρέθηκε στην περιοχή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε εκδώσει NAVTEX, που δέσμευε περιοχή νότια της Κρήτης (τώρα βρίσκεται δυτικότερα) και συγκεκριμένα στην περιοχή που επιχειρεί να κάνει γεωτρήσεις βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr