Το Κέντρο Υγείας Αβδήρων για τη συνταγογράφηση χρόνιας αγωγής

6 Απριλίου 202010:16
Σχετικά με τη συνταγογράφηση της χρόνιας αγωγής τους και της έναρξης οργανωμένης, με τηλεφωνική επανεκτίμηση των ασθενων, διαλογής από Γενικούς Ιατρούς του ΚΥ Αβδήρων στην Πύλη του ΓΝΞάνθης από 6/4/2020
 
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νομού Ξάνθης ότι λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε όλοι και για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τα Περιφερειακα ιατρεία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αγχώνονται πως θα συνταγογραφήσουν τη χρόνια αγωγή τους.
 
΄Οπως ίσως έχετε ακούσει έχει ενεργοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση που επιτρέπει στον ασθενή να παραλάβει τα φάρμακα του από το φαρμακείο με ένα απλό μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο (Η δήλωση στο μητρώο για την άυλη συνταγογράφηση γίνεται μεσω της ιστοσελίδας gov.gr). Παρόλα αυτά φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα της έντυπης συνταγογράφησης.
 
Για τους δημότες Αβδήρων και Τοπείρου παρακαλώ επικοινωνείστε στα τηλέφωνα του ΚΥ Αβδήρων : 2541355401 και 2541355400 όπου δίνοντας το ΑΜΚΑ σας μπορείτε να συνταγογραφείστε τη φαρμακευτική σας αγωγη και να παραλάβετε τις συνταγές σας είτε στο κινητό τηλέφωνό σας είτε οι ίδιοι από τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας.
 
Επίσης δημότες του Δήμου Ξάνθης μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης (το παλιό ΙΚΑ) όπου καθημερινά βρίσκονται Γενικοί Ιατροί των Κέντρων Υγείας Αβδήρων και Εχίνου με την ίδια διαδικασία τηλεφωνωντας στα τηλ: 2541102716, 2541102717, 2541102718
 
Από τη Δευτέρα 6 Απριλίου στην Πύλη του ΓΝΞάνθης θα βρίσκονται καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή και από τις 8.00 ως τις 15.00 δύο (2) Γενικοί Ιατροί του Κέντρου Υγείας Αβδήρων για τη διαλογή των ασθενών βοηθώντας στο δύσκολο έργο των συναδέλφων του Νοσοκομείου μας. Παρακαλούνται οι ασθενείς με συμπτώματα γριππώδους συνδρομής όπως βήχα, πονόλαιμο, εμπύρετο, καταρροή δυσκαταποσία κλπ να επικοινωνούν με το τηλ της Πύλης: 2541351190 για την καλύτερη αντιμετώπιση τους.
 
Επίσης όσοι συμπολίτες μας θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με ον ιο covid 19 μπορούν να τηλεφωνουν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9.00 ως τις 14.00 στην Πύλη και στο ΚΥ Ξάνθης, και όλο το 24ωρο όλες τις μέρες στο ΚΥ Αβδήρων (τηλ. 2541355430). Όλοι εμείς οι επαγγελματίες της Πρωτοβαθμιας Φροντίδας Υγείας είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους συναδέλφους μας στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα δηλαδή το Νοσοκομείο Ξάνθης να αγωνιστούμε σθεναρά για την υγεία των συμπολιτών μας.
 
Απο σας το μόνο που ζητάμε ειναι ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!
 
Ανδρέου Μάρθα
Συντονίστρια Δ/ντρια ΚΥ Αβδήρων

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr