Σεβασμιότατος Ξάνθης: Να ανοίξουν τα Νεκροταφεία και οι Ναοί με τήρηση των μέτρων/ Ανοιχτός ο Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους ανήμερα της εορτής του τοπικού Αγίου

29 Απριλίου 202010:07

Εγκάρδιες ευχές σε όλους τους Ξανθιώτες, τους χριστιανούς που εόρτασαν το Πάσχα και ομολογούν αυτό το διάστημα την Ανάσταση του Κυρίου με το  Χριστός Ανέστη και τους μουσουλμάνους που εορτάζουν το Ραμαζάνι, απέστειλε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιότατος απαντώντας σε συμπολίτες για το εάν θα εορτασθεί και πως η εορτή του τοπικού Αγίου της Ξάνθης, του Αγίου Θεοφάνους απάντησε ως εξής : ‘ ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός και ο εορτασμός θα γίνει όπως αρμόζει. Το Ναό θα τον κρατήσω ανοικτό και ζήτησα από το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος να μεταδοθεί το πρωί της Κυριακής, 3 Μαΐου, η Θεία Λειτουργία σε πανελλήνια ραδιοφωνική μετάδοση. Οι Ιεροί Ναοί πρέπει να ανοίξουν για τους πιστούς, εννοείται με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας: αποστάσεις, μάσκες, γάντια, απολυμαντικό.

Καλώ τους πολιτειακούς παράγοντες, τώρα που ξεκινάει η μετάβαση στην ομαλότητα, να ανοίξουν οι Ναοί, με προϋποθέσεις και με όλα τα μέτρα, όχι όμως για ατομική προσευχή όπως μας λένε αλλά για συμπροσευχή. Οι Ιεροί Ναοί είναι χώροι συμπροσευχής .

Να ανοίξουν οι πόρτες των κοιμητηρίων, να μπορούν σε χώρο ,που αν μη τι άλλο προσφέρεται για την τήρηση των αποστάσεων και είναι ανοιχτός χώρος, να προσέρχονται όσοι θέλουν να ανάψουν το καντήλι των προσφιλών τους ανθρώπων που έφυγαν από αυτή τη ζωή. Αντιλαμβάνομαι ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα υπήρχε συνωστισμός, τώρα όμως δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι. Η λογική των δυο μέτρων και δυο σταθμών δεν βοηθά. Θα ανοίξουν μας λένε χώρους εστίασης που είναι χώροι συνάθροισης αλλά όχι τους Ναούς.  Είπαν όχι στην μεταφορά με αυτοκίνητο της εικόνας της Παναγίας, κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, με αυτοκίνητο για την ευλογία των πιστών που ήταν σε μπαλκόνια και επετράπη μουσική συναυλία πάνω σε όχημα στην Αθήνα. Και καλώς έγινε αλλά όχι να επικρατούν δυο μέτρα και δυο σταθμά’, κατέληξε.

Ακούστε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου, κ.κ. Παντελεήμων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης:

 

 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr