1ο Γυμνάσιο: Πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “σέβομαι τη διαφορετικότητα”! Στην Ξάνθη η πρώτη “ψηφιακή” τάξη

17 Δεκεμβρίου 201310:34

Το πρωί της  Δευτέρας στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη έγινε η απονομή για τον διαγωνισμό “Σέβομαι τη διαφορετικότητα” με διοργανωτές το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό συμβούλιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε βίντεο και παρουσιάσεις, όπου τα παιδιά παρέθεταν τους τρόπους που αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Καλύερο βίντεο αναδείχθηκε το βίντεο της ομάδας Minios Girls του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης, το οποίο κέρδισε ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, που αποτελεί ευγενική χορηγία της Samsung Hellas.  Η νικήτρια ομάδα παρέλαβε το βραβείο της από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.  Tο βίντεο με τίτλο “Ποτέ δεν ξέρεις” που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια απο την κριτική επιτροπή. H νικήτρια ομάδα αποτελείται από τις Κορίνα, Ολίνα και Λυδία-Θεοδώρα.

Έτσι το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης θα φιλοξενεί σύντομα την πρώτη πλήρη “έξυπνη” τάξη με διαδραστικό πίνακα και tablet αντί για τετράδια και βιβλία για κάθε μαθητή, δωρεά απο την Samsung.

Πως θα είναι η “έξυπνη τάξη” που θα γίνει στο 1 Γυμνάσιο !

Περισσότερα

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr