Έβρος: Νέα ένταση στα σύνορα – Οι τουρκικές Αρχές ρίχνουν χημικά στους Έλληνες Αστυνομικούς

6 Μαρτίου 202012:22

Για μία ακόμη ημέρα συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα στον Έβρο, με το σκηνικό ωστόσο να έχει αλλάξει.

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως αυτή την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι τουρκικές Αρχές ρίχνουν χημικά και βολίδες κρότου λάμψης όταν οι Έλληνες Αστυνομικοί πλησιάζουν στον φράχτη και αυτό καθώς γίνεται προσπάθεια από τους απέναντι ώστε να μην έχουν οι Έλληνες σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί αρκετά μέτρα πίσω από τον φράχτη όπου έχουν στήσει και έναν άτυπο καταυλισμό με σκηνές όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες, με στόχο να περάσουν στην Ελλάδα.

Οι Δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού βρίσκονται επί ποδός στην περιοχή, ακούραστοι, ενώ υπενθυμίζονται οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εσωτερικών αναφορικά με την ενίσχυση των τουρκικών συνόρων με 1000 κομάντο προκειμένου όπως είπε χαρακτηριστικά να προστατεύσουν τους μετανάστες και πρόσφυγες από τις Ελληνικές Αρχές.

Τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr