19χρονος πρόσφερε ζωή με το θάνατό του

16 Ιουλίου 201317:00

Ζωή με τον θάνατό του «πρόσφερε» ένας 19χρονος που κατέληξε μετά από τροχαίο στο Βόλο.

Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, οι γονείς του άτυχου νέου δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας που ανέμεναν σε λίστες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) για το σωτήριο μόσχευμα.

Ανάμεσα στους «τυχερούς» λήπτες βρίσκεται ένας 41χρονος ο οποίος εμφάνισε καρδιακή ανεπάρκεια και υποστηριζόταν με ενδοφλέβια αγωγή τους τελευταίους εννέα μήνες παρακολουθούμενος από τους ειδικούς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού κέντρου.

Η μεταμόσχευση καρδιάς στον 41χρονο είναι η 5η μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο εντός του 2013 από τον διευθυντή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς κ. Πέτρο Σφυράκη. Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου έχει πραγματοποιήσει συνολικά 116 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, αλλά η λίστα παραμένει μεγάλη: βρίσκονται σε αναμονή 27 άτομα εκ των οποίων 14 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr