paidikow_stathmos

18.000 επιπλέον παιδιά στους Παιδικούς και 35.000 εκτός. Μικρότερο πρόβλημα στην Ξάνθη

2 Σεπτεμβρίου 201217:14

paidikow_stathmosΣτα 40 εκατομμύρια φτάνει τελικά η αύξηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη της φιλοξενίας παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς της χώρας.

Ααυτό συνεπάγεται με βάση τους υπολογισμούς, 18.000 επιπλέον παιδιά, όπως αναμενόταν, αλλά και πάνω από 30.000 ωφελούμενες μητέρες εκτός προγράμματος.

Οι Δήμοι της χώρας είχαν ζητήσει από την πολιτεία την αύξηση του κονδυλίου για tο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» από αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ, όμως τελικά, ο προϋπολογισμός για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξάνεται κατά 18 χιλιάδες και δεν μπορεί να καλύψει όtiw 96.000 αιτήσεις που έχουν γίνει.

Η επίσημη αυτή διαπίστωση, προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρος Κώστα Ασκούνη με τους υπεύθυνους του Υπουργίου για τις δράσεις ένταξης στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».Σημειώνεται ότι οι Δήμοι είχαν ζητήσει πολύ μεγαλύτερο πόσο, προκειμένου να καλυφθούν καιι οι 90.000 και πλέον αιτήσεις που έγιναν Τελικά με τη μικρή αύξηση του Προϋπολογισμού υπολογίζεται ότι τα επιπλέον παιδιά θα αυξηθούν από 43 σε 61 χιλιάδες.

Μικρότερο πρόβλημα στην Ξάνθη

 Στην Ξάνθη η έκταση του προβλήματος δεν είναι τόσο μεγάλη καθώς καλύφθηκε μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων συγκριτικά με το μέσο όρο των υπολοίπγων περιοχών της χώρας. Πρακτικά, αυτό που προκύπτει είναι ότι η λειτουργία ιδιωτικών αλλά και δημοτικών παιδικών σταθμών περιορίζεται πλέον αποκλειστικά σε όσες θέσεις καλύπτει το ΕΣΠΑ.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr