18-20 Ιουλίου θα γίνει στην Ξάνθη το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα

23 Ιουνίου 201415:15

Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως 20 Ιουλίου το δεύτερο πανελλήνιο πολιτιστικό αντάμωμα. Πρόκειται για τις τριήμερες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν πέρυσι , με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου που συγκροτείται από ομογενείς των ΗΠΑ.

Ο  εκδηλώσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές έχουν σαν στόχο να  φέρουν κοντά την ομογένεια με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως σημειώνουν “Η πανέμορφη περιοχή της Ξάνθης  με τους φιλόξενους κατοίκους και το μαγευτική φύση που την περιβάλλει, ετοιμάζονται από τις πρώτες μέρες του 2014, να συναντήσουν τους αδελφούς μας, που ζουν και δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες του πλανήτη μας.

IMG_1374-1Η οργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στην Θράκη έχει αρχίσει, με πρωτοβουλία του Hellenic Electronic Center (HEC) , του οργανισμού, που συνδέει του απανταχού έλληνες και φιλέλληνες παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου σε περισσότερους από 120.000 χρήστες του παγκόσμιου ιστού.  Το HEC σκοπό έχει να προβάλλει και να διαδώσει τον Ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας παράδοση.

Φέτος, στους οργανωτές εκτός του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης και της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης του 2013, προστέθηκε και ο Δήμος Ξάνθης. Με τη βοήθειά του οι εκδηλώσεις του Ιουλίου θα είναι ακόμη πιο λαμπρές.

Όπως και στο 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη, έτσι και φέτος εκατοντάδες εθελοντές των δυο πολιτιστικών συλλόγων προσφέρουν εθελοντική εργασία για να κάνουν ακόμα πιο λαμπρό το Αντάμωμα των Ελλήνων που θα ζωντανέψει την παράδοσή μας μέσα από την μουσική τους χορούς και τα έθιμά μας.”

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση www.greece.org

IMG_1302-1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr