O Παπασταύρου πλήρωσε τα 3,3 εκατ. ευρώ που του καταλογίστηκαν από τη Λίστα Λαγκάρντ

2 Φεβρουαρίου 201622:37

Κατέβαλε τελικά το ποσό που του έχει καταλογιστεί από τις φορολογικές αρχές και το οποίο αγγίζει τα 3,3 εκ. ευρώ ο πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Αν και εξακολουθεί να αρνείται όσα του αποδίδονται, μιλώντας για άδικη στοχοποίηση του, ο Σταύρος Παπασταύρου πλήρωσε προκειμένου να μην βρεθεί κατηγορούμενος για κακούργημα σχετικά με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος ήδη προχώρησε σήμερα στην καταβολή του προστίμου το οποίου του καταλογίστηκε μετά τον έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η καταβολή του ποσού έγινε μέσω δανεισμού απο τον φίλο του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί, ο οποίος «είναι και ο πραγματικός δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα HSBC».

Ο Παπασταύρου δεν αποδέχεται τον καταλογισμό και σύμφωνα με την δήλωση του προτίθεται να καταγύγει στα αρμόδια δικαστήρια από τα οποία ευελπιστεί να δικαιωθεί.  

Αντίδραση με αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την καταβολή του προστίμου ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ από τον πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Στ. Παπασταύρου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «που αυτοπροβάλλεται ως εκπρόσωπος της ”Νέας Ελλάδας”, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης», να δηλώσει αν θα συμφωνούσε σήμερα με τη δήλωση του κ. Σαμαρά, «μακάρι να είχαμε δέκα Σταύρους Παπασταύρου»;

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν η ΝΔ, η οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε υπερασπιστεί τον κ. Παπασταύρου, με ανακοίνωσή της στην οποία μιλούσε για «συκοφαντία που πέφτει στο κενό», αλλά και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δήλωνε υπερήφανος για τον εξ απορρήτων του, «συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη για τον εκλεκτό τους».

efsyn.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr