kentro_ygeias_avdira

Απάντηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας για την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

1 Φεβρουαρίου 201619:19

Τη δική τους απάντηση, μετά την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τα θέματα της πρωτοβάθμιας υγείας, δίνουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ-ΠΦΥ Νομού Ξάνθης.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Κύριοι μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα στο Δελτίο Τύπου σας που αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΞ «ότι ορισμένοι γενικοί γιατροί σε ΚΥ , αφού πρώτα έπαιξαν το χαρτί των αιφνίδιων αναρρωτικών αδειών κάθε φορά που εφημέρευαν στο νοσοκομείο, προχώρησαν και σε μήνυση κατά του διοικητή της 4ης ΥΠΕ έτσι ώστε να εφημερεύουν καθημερινά 2 ειδικοί γιατροί σε ΚΥ με μικρή προσέλευση ασθενών, τη στιγμή που στην Παθολογική δεν θα υπάρχει κανένας.»

Μετά από την συνάντησή μας τον Οκτώβριο με τον Γ. Γραμματέα κ. Χατζηθεοδώρου και τους τρεις κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπου σας εκθέσαμε όλη την κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο της υγείας στο Νομό Ξάνθης τόσο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο κι στη Δευτεροβάθμια μείναμε με την εντύπωση πως το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων θα ήταν κοινές αφού επιθυμία όλων μας ήταν να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλες τις δομές υγείας του Νομού μας. Δεν καταλαβαίνουμε προς ποια κατεύθυνση ωφελεί αυτή η άδικη επίθεσή σας και η σπίλωση μας ως γιατροί και ως πολίτες της Ξανθιώτικης κοινωνίας όταν από τον Νοέμβριο εφημερεύουμε όλοι οι γενικοί γιατροί και των τριών Κέντρων Υγείας (Σταυρούπολης, Εχίνου και Αβδήρων) τόσο στα ΚΥ όσο και στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, συμπληρώνοντας το μάξιμουμ των επιτρεπόμενων και πληρωτέων εφημεριών από την 4η ΥΠΕ (7 εφημερίες από τις οποίες μια Κυριακή ή αργία και ένα Σάββατο) με το Διοικητή της οποίας συνεργαζόμαστε άψογα και ο οποίος μάλιστα στην τελευταία μας συνάντηση την Τετάρτη 20-01-2016 στο ΓΝΞάνθης μας ευχαρίστησε για την στήριξη και βοήθεια που παρέχουμε στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου!

Ο κ. Πλωμαρίτης τιμώντας τον προηγούμενο ρόλο του ως Προέδρου της ΕΙΝΙΘ αναγνώρισε το δικαίωμά μας ως εργαζομένων να κάνουμε αίτηση αναστολής των αποφάσεων μετακίνησης των γενικών ιατρών γιατί αυτό κάναμε και όχι βέβαια καμία μήνυση εναντίον του δεν καταθέσαμε, πράγμα που θα μπορούσαμε να σας εξηγήσουμε αν μας ρωτούσατε. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε το πνεύμα όσων συνέταξαν το κείμενο αυτό καθώς το ότι εφημερεύουμε δυο γιατροί κάθε μέρα στα ΚΥ δεν είναι δική μας επιθυμία αλλά έτσι ορίζονται εκ του νόμου οι εφημερίες ώστε να είναι ασφαλής η εφημέρευση καθώς καθημερινώς γίνονται διακομιδές και δεν γίνεται να μείνει το ΚΥ χωρίς γιατρό για πάνω από μια ώρα για εύλογους λόγους!

Προς τι λοιπόν η δημιουργία άσκοπων εντυπώσεων ωσάν να φταίμε εμείς οι κακοί γενικοί γιατροί που θα κλείσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας; Επειδή θεωρούμε άδικη και προσβλητική την αναφορά σας στο έργο που επιτελούμε σε όλες τις δομές υγείας:    

α) ΤΕΠ Νοσοκομείου,

β) ΜΥ-ΠΕΔΥ Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ, για το οποίο ούτε καν αναφερθήκατε ότι συνεχίζει να λειτουργεί επειδή και αυτό στηρίζεται από τους γενικούς ιατρούς)

και

γ)τα τρία ΚΥ Εχίνου, Σταυρούπολης και Αβδήρων ζητούμε να αποκαταστήσετε την καλή μας μέχρι τώρα συνεργασία με μια διορθωτική σας δήλωση.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr