REYMA

Ρεύμα με έκπτωση 15%

9 Φεβρουαρίου 201022:00

REYMAΤην πόρτα των νοικοκυριών χτυπά το ιδιωτικό ρεύμα, καθώς τα πρώτα πακέτα ανταγωνιστών της ΔΕΗ έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά.

 

Πρώτη στον χορό του ιδιωτικού ρεύματος για νοικοκυριά εισέρχεται η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της Αυστρίας Verbund Εnerga Ηellas που ανακοίνωσε χθες τα δικά της τιμολόγια, τα οποία υπόσχονται εκπτώσεις της τάξεως του 10%- 15% σε σχέση με τα αντίστοιχα της ΔΕΗ. Αργά ή γρήγορα ωστόσο είναι σίγουρο ότι και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις θα εισέλθουν στον συγκεκριμένο τομέα, με πιο βέβαιη εξ αυτών την Εlpedison (την κοινή εταιρεία του ομίλου των ΕΛΠΕ και της ιταλικής Εdison).

Τα προγράμματα της αυστριακής εταιρείας απευθύνονται κατ΄ αρχάς σε νοικοκυριά με μεγάλη κατανάλωση- 2.000 κιλοβατώρες και άνω το τετράμηνο- κατηγορία στην οποία ανήκουν περίπου 430.000 καταναλωτές της ΔΕΗ, από το σύνολο των 5,3 εκατομμυρίων οικιακών πελατών της. Σε αυτούς τους 430.000 μεγάλους οικιακούς πελάτες, η ΔΕΗ πουλάει το ρεύμα ακριβότερα από ό,τι σε άλλες κατηγορίες, επομένως υπάρχει περιθώριο για έναν ιδιώτη να την ανταγωνιστεί, πόσω μάλλον όταν το λειτουργικό κόστος είναι αισθητά μικρότερα.

Με οικολογικό προφίλ
Σαν δέλεαρ πάντως για την προσέλκυση πελατών η αυστριακή εταιρεία διαφημίζει το οικολογικό προφίλ της, διότι με το πακέτο «Green Ηome», όπως ονομάζεται, για το σπίτι, ο πελάτης της συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό, καθώς η επιχείρηση δεσμεύεται ότι όση ενέργεια καταναλώσει ο πελάτης της άλλη τόση θα παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές- εν προκειμένω υδροηλεκτρικά εργοστάσια που έχει στην Αυστρία η μητρική, από την οποία και αγοράζει τα λεγόμενα πράσινα πιστοποιητικά ή «green certificates». Τα εν λόγω πιστοποιητικά θα πιστοποιούν ότι η συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας παρήχθη από ΑΠΕ και εκδίδονται από την Αυστριακή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Για χαμηλές καταναλώσεις
Για πελάτες με κατανάλωση κάτω των 2.000

kWh/4μηνο- που είναι και η πλειονότητα- το «πράσινο» τιμολόγιο της Verbund δεν προσφέρεται με έκπτωση, αλλά με επιβάρυνση περίπου 4 ευρώ τον μήνα (16 ευρώ το 4μηνο) σε σχέση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία. Δεδομένου πάντως ότι το κόστος είναι χαμηλό, το εν λόγω πακέτο, όπως ανέφερε ο κ. Άρης Φλώρος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και πελατών της ΔΕΗ με χαμηλότερη κατανάλωση, αφού με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τη διαδικασία που απαιτείται για να αλλάξει κανείς πάροχο, προβλέπεται ότι: συμπληρώνει μια αίτηση για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προς την εταιρεία της επιλογής του, επισυνάπτει μια φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού λογαριασμού της ΔΕΗ και της ταυτότητάς του και τα αποστέλλει στον νέο πάροχο.

Στο εξής θα λαμβάνει δύο λογαριασμούς ηλεκτρικού: έναν του νέου παρόχου με την ενέργεια που καταναλώνει και τις χρεώσεις που τη συνοδεύουν και έναν από τη ΔΕΗ όπου θα αναγράφονται τα τέλη για τον Δήμο και την ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα η εταιρεία ανακοίνωσε προγράμματα και για επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες (που πληρώνουν σήμερα τιμολόγια Γ21, Γ22), όπως κρεοπωλεία, αρτοποιεία, φούρνους και γενικά πελάτες που σήμερα αγοράζουν ακριβά το ρεύμα, παρέχοντάς τους εκπτώσεις έως 20%, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr