1,5 τόνος ακατάλληλα όστρακα εντοπίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Συνελήφθησαν δύο, αναζητούνται άλλοι δύο

25 Ιουνίου 201419:10

Ένας τόνος και πεντακόσια είκοσι κιλά  όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σήμερα από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στη θαλάσσια περιοχή Μαΐστρου.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης  για περιστατικό παράνομης φόρτωσης και μεταφοράς οστράκων, στην περιοχή Μαΐστρου και συγκεκριμένα δίπλα πλησίον του βιολογικού καθαρισμού. Άμεσα, άνδρες του Λιμενικού μετέβησαν και εντόπισαν ένα Φορτηγό ΙΧ με δύο επιβάτες  οι οποίοι το εγκατέλειψαν μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Επιπλέον, εντοπίστηκε άλλο όχημα με οδηγό έναν 37χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτη έναν 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Στον έλεγχο που έγινε στο φορτηγό, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οστράκων, ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση, με σκοπό την πώληση και την εμπορία.

Ειδικότερα, βρέθηκαν τριάντα τρεις (33) σάκοι που περιείχαν οχτακόσια τριάντα κιλά (830 kg) όστρακα του είδους «τελλίνα», υπολειπομένων διαστάσεων και τριάντα τέσσερις (34) σάκοι που περιείχαν εξακόσια ενενήντα κιλά (690 kg) όστρακα του είδους «αχιβάδα», μεγάλο μέρος των οποίων επίσης υπολειπομένων διαστάσεων. Στη συνέχεια, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, διενήργησαν έρευνα στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης του Φ.Ι.Χ. οχήματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες οστράκων, το ΦΟΡΤΗΓΌ . και το  άλλο όχημα, ενώ αναζητούνται οι δύο (02) αγνώστων λοιπών στοιχείων επιβαίνοντες στο Φ.Ι.Χ όχημα καθώς και ένας 23χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr