Λύση στη θέρμανση του 8ου Γυμνασίου με πρωτοβουλία βουλευτών

14 Ιανουαρίου 201611:45
 
Τη λύση του προβλήματος με τη θέρμανση στο 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης, μετά από συνεννόηση με τους βουλευτές της Ξάνθης ανακοίνωσε, με Δελτίο Τύπου, ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης Δημήτρης Γκαγκαλίδης, καθώς οι τρεις βουλευτές Ξάνθης κάλυψαν τα  έξοδα την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού.
 
Όπως αναφέρει ο Διευθυντής, το πρόβλημα της θέρμανσης για φέτος λύθηκε  στο 8ο Γ/σιο Ξάνθης,  που βρίσκεται στον οικισμό του Δροσερού.  “Το σχολείο αντιμετώπιζε τον χειμώνα δυσκολίες καθώς δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για επαρκή θέρμανση στις αίθουσες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να κρυώνουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Οι βουλευτές είχαν ενημερωθεί  κατόπιν επισκέψεως για τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και ανέλαβαν πρωτοβουλία προσκειμένου να τοποθετηθούν προσωρινά θερμοπομποί, οι οποίοι και συνδράμουν αποφασιστικά στην διαμόρφωση διεξαγωγής συνθηκών διδασκαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8ο Γ/σιο Ξάνθης φιλοξενείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, ο οποίος πλήττεται με την σειρά του από το γενικότερο οικονομικό καθεστώς της δυσπραγίας και διάθεσης κονδυλίων για την θέρμανση.

Να επισημάνουμε ότι ενέργειες γίνονται και για την οριστική τακτοποίηση της μόνιμης σχολικής εγκατάστασης, καθώς οι αριθμητικές ανάγκες είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερες, σε ένα οικισμό (Δροσερό) που θεωρείτε από τους πολυπληθέστερους των  Roma στην Ελλάδα.
 
Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι μαθητές θα ζεσταθούν την φετινή χρονιά, ενώ παίρνουν παράλληλα και το μήνυμα της υποστήριξης από την πολιτεία.”
αναφέρει το σχολείο.
DSC01349

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr