Στο Δήμαρχο Ξάνθης οι μαθητές απο 5 ευρωπαϊκές χώρες μαζί με τους εκπαιδευτικούς

14 Ιανουαρίου 201600:14
Ολοκληρώνεται  με επιτυχία η 5ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ξάνθη, ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών από 5 Ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος Erasmus +, προσκεκλημένοι από το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

Μαθητές και καθηγητές από Αυστρία, Ρουμανία, Λιθουανία, Τουρκία και Πορτογαλία περιηγήθηκαν σε βασικά αξιοθέατα του νομού αλλά και της περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε και σειρά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών παρουσιάσεων από καθηγητές της ΔΔΕ Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις (Τμήμα Πληροφορικής) του σχολείου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η φιλοξενία που έτυχαν οι επισκέπτες, όπως και η εγκάρδια ατμόσφαιρα που επικράτησε στις εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τις πολιτειακές αρχές της πόλης, όπως στην Αντιπεριφέρεια και στο Δήμο Ξάνθης. Ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος τόνισε στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφτηκε την σημασία και τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές και το προσωπικό που επισκέπτεται την πόλη μας, όπως και την διεθνή ανταπόκριση που απολαμβάνει η πόλη στα πλαίσια παρόμοιων δράσεων και εκδηλώσεων.

Σε εγκάρδια και ιδιαίτερα φιλική συζήτηση ο Δήμαρχος Ξάνθης επαίνεσε και εστίασε στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί ενώ μίλησε για τα μακροπρόθεσμα «αντισταθμιστικά οφέλη» επικεντρώνοντας στην διαφήμιση και την τουριστική προώθηση της Ξάνθης. Γνωρίζοντας –λόγω επαγγελματικής εμπειρίας – τον χώρο της παιδείας ο κ. Δημαρχόπουλος δήλωσε συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος από ανάλογες πρωτοβουλίες σχολείων και ευχαρίστησε τον δ/ντη του 2ου Γ/σιου Π. Νταουτίδη για την ευκαιρία γνωριμίας και ενημέρωσης των δράσεων του προγράμματος.

«Είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο για το μέλλον να πραγματοποιούνται ανάλογες βιωματικές διαπολιτισμικές εμπειρίες, με φόντο την πολυγλωσσία και την συνύπαρξη διαφορετικών λαών, θρησκειών και αντιλήψεων, κάτω από την ομπρέλα της σχολικής κοινότητας» επισήμανε ο Χ. Δημαρχόπουλος κλείνοντας και τονίζοντας ότι «Ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να είναι αρωγός σε κάθε είδους εκπαιδευτική πρωτοβουλία που απευθύνεται  στην γνώση, την επάρκεια και την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στην σχολική κοινότητα. Παράλληλα θα φροντίζει ώστε οι επισκέπτες της να συναντούν στον τόπο μας αξιόλογες και ιδιαίτερες προτάσεις, βασιζόμενες στην ιστορία τον πολιτισμό και την διαχρονική θετική φιλοξενία των Ξανθιωτών».

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι τις παρουσιάσεις γνωστικών αντικειμένων σε αίθουσες και για λογαριασμό του 2ου Γ/σιου ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κκ Καραγιαννίδης, Αθανασιάδου, Γιάκατη, Συρόπουλος, Κούλαλης, Χαλκιά, Σταυριανός και Αμπελίδου, ενώ στην επόμενη φάση του προγράμματος Erasmus + προβλέπονται ανταποδοτικές επισκέψεις σε αντίστοιχες χώρες που συνεργάζονται οι Ξανθιώτες, ξεκινώντας από την Πορτογαλία.

12546244_201573810191505_802222617_o

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr